Odla i pallkrage, vi bygger ut

Längst ner mot marken lägger vi kartonger. Lägg aldrig plast i botten på pallkragar som står på friland, ogräset växer igenom det och armerar det.

I botten lägger jag sandjord, algomin och hönsgödsel.

Fyller på med ett lager kompost från vår traditionella kompost men lägger också i en hink bokashikompost i varje krage.
Sedan lägger vi i löv som vi lagrat i säckar i växthuset under vintern

Ovanpå detta så är det dags i gen med ett lager kompost, från den traditionella komposten
Sedan fyller vi på med sandblandad jord.
Packar upp ett par säckar eget ensilage eller som Nils åkerstedht skulle säga / grönmassa. Det här är gräs och örter som jag liade förra året på försommaren och som jag förslutit i plastsäckar så att det syrats. Ihop med sand ska det vara rena dundergödseln. Jag tänkte pröva det i våra pallkragar där vi odlar zucchinis och gurkor.
På med grönmassan i ett lager.
Och efter det sandjord, kompost samt lite algomin och hönsgödsel. Klart för användning. Nej jag är inte rädd för att övergödsla. Jag har gått och funderat på det här i ett år om hur det skulle funka. Ska bli ytterst spännande att peta ner plantor i kragarna.


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Odla i pallkrage, vi bygger ut”

  1. Kul namn Farbror Grön. Iallafall för en 60 åring. Men kanske även de yngre behöver en farbror. Jag skulle vilja börja fylla iallafall några lastpallar redan nu i höst. Men är osäker på hur jag ska göra. Marken innehåller ganska mycket lera och iår har jag haft ovanligt många Spanska skogsniglar som skördat, innan jag fått upp det som till synes skulle komma. Har bara bott här i två år och är ovan vid denna lerhsltiga jord. Det regnar ochså bort. Odlade potatis första året. Fungerade utmärkt. En mycket varm regnfattig sommar. Vad ska jag som stadsodlare tänka på. Hur bär jag mig åt? Läser men inget funkar. Jo ett år. Om jag vill odla vitlök tex. Fungerar pallkrage. Sätta Ringblommsfrön redan nu…….Äter detmesta. Tacksam för något svar som jag kan gå vidare med. Nu på höstkanten. eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *