Din varukorg är för närvarande tom!
Salsa Verde / Tomatillo
Supergod röra att ha till det mesta, speciellt till mat med Mexikanska smaker. Om du inte har tillgång till tomatillos ( vi odlar dem själva) så testa med gröna tomater, se bara till att du kokar dem ”lagom” mjuka.
Ingredienser:
10 st tomatillos
1-4 chilifrukter beroende på tycke och smak
2 medelstora vitlöksklyftor
2 små silverlökar eller en den lök du har
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk malen spiskummin
Salt efter tycke och smak
Gör så här: Skölj tomatillon och lägg dem i kokande vatten och låt dem koka i 5-7 min. Ta upp och låt rinna av. Klyfta dem och skär bort ev hårda skrutt i mitten av frukterna, skalen ska vara kvar. Finhacka löken och pressa vitlöken och lägg därefter ner alla ingredienser i en hög skål och stavmixa till lagom konsistens smaka av med salt.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Frys in persilja – enkelt och gottVi odlar gärna mycket persilja så att vi kan frysa in och ha tillgång till under resten av året. Det är både roligt och gott att odla sina egna kryddväxter, och persilja är… Läs mer: Frys in persilja – enkelt och gott
- Läcker smörgåstårta med medelhavssmakerGillar du medelhavssmaker och smörgåstårta? Då kan kanske denna matiga tårta passa? I vår enkla smörgåstårta har vi feta, soltorkade tomater, oliver, gurka och kapris. Fyll i din mailadress och få en mailnotis… Läs mer: Läcker smörgåstårta med medelhavssmaker
- Lagringstips – frys in bondbönorHar du skördeklara bondbönor och funderar på ett bra sätt att lagra dem? Vi brukar både torka och frysa in bondbönor – här berättar vi hur! Att odla egna bondbönor känns som en… Läs mer: Lagringstips – frys in bondbönor
- När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller kryddaNär koriandern blommar tror många att odlingssäsongen är över, men det är snarare då det roliga börjar. Vi brukar ta tillvara både blommor och frön till krydda eller till nästa års sådd. Här… Läs mer: När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller krydda
- Nu blommar vallmon – och vallmoteatern är igångNu blommar vallmon – och med det drar vår årliga ”vallmoteater” igång. Nya blommor gör entré varje dag, medan tidigare favoriter lämnar efter sig sina dekorativa fröställningar. Att njuta av vallmo som snittblommor… Läs mer: Nu blommar vallmon – och vallmoteatern är igång
- Så tar du sommarsticklingar av vindruvaVindruva kan förökas med sticklingar vid två tillfällen – vintertid från de vedartade grenarna, och sommartid från färska årsskott. Sommaren är en utmärkt tid att ta sticklingar, särskilt när plantorna breder ut sig… Läs mer: Så tar du sommarsticklingar av vindruva
- Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!Visst kan man sätta potatis efter potatis. Så snart man har skördat ett parti knölar, på friland, i pallkrage eller i hink, kan man sätta en ny omgång med knölar på samma plats.… Läs mer: Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!
- Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNixSedan flera år tillbaka bekämpar och förebygger vi angrepp av skadedjur med hjälp av MyrNIX. MyrNIX är ett pulveriserat kiselgur, en bergart bestående av kiseldioxid. Produkten är helt giftfri och kan användas både… Läs mer: Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNix
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
6 svar till ”Salsa Verde / Tomatillo”
Det är en mexikansk tomat kan man väl säga om man vill säga det enkelt, som en stor Physalis. Här är en länk till Impecta, det var där jag köpte fröna i vintras https://www.impecta.se/sv/artiklar/tomatillo-2.html
Salsa Verde är grymt, men vad är tomatillos?
Aha, tack för förklaringen – den måste jag testa. Jag har precis kommit igång med att odla, det här är första sommaren och jag har framför allt koncentrerat mig på kryddor – som jag använder när jag grillar.
Du har en grymt bra sida!
Tack:) Hoppas att vi kan inspirera dig till att odla lite läckra grönsaker till nästa år. Det finns ju så galet mycket härliga smaker som väntar där ute i frökatalogerna:)Gillar man att grilla så finns det ju en uppsjö av läckra chilisorter som kan passa. Den här sidan är jättebra: https://www.jalapeno.nu/
Jösses, chili är en större värld än vad jag trodde. Det här måste kollas in.
Jag har länkat till din sida från http://www.alltomgrill.se – nu ska jag satsa mer på att grilla grönt!
[…] 3. Salsa Verde / Tomatillo | Farbror Grön […]
Lämna ett svar