-Precis, det är ju det jag gör. Vår, sommar, höst och vinter. Alla årstider passar för att så grönsaker!
Jag vill ju ha späda och färska grönsaker under så lång tid det bara går. Så vårbruket har jag applicerat på alla årstider.
På bilden odlar jag i backar och odlingslådor modell större. Jag fyller lådorna/ backarna ( som alltid har hål i botten) med planteringsjord från säck. Därefter tillskottsgödslar jag planteringsjorden med lite ekogödsel och pelleterat hönsgödsel så att det finns näring för grönsakerna. Vill man så kan gödselvattna istället ifall man tycker att det är enklare.
Det jag sår eller planterar nu är sallat, rucola, många olika slags kål, kryddor som dill, koriander, rädisor, broccolirybs, kailan och majrovor.
De är samma backar och odlingslådor jag använder där jag sådde våra vintersådder i vintras, dessa grönsaker har vi redan ätit upp och jorden har hamnat i komposten.
Behöver ni mer exakta instruktioner så kan ni kika i boken Alla fingrar gröna.
Ni hittar information om såtid under ”Förkultivering” i respektive grödas instruktion.
Provläs gärna vår bok HÄR
Tips: Blir det jättekallt i höst kan man ta in backarna i växthuset och fortsätta skörda.
Så in och rota i era fröpåsar efter frön och sätt igång! Lycka till
Johannes Wätterbäck
Lämna ett svar