Rucolapesto

RucolapestRucola sår vi mycket av och ofta. Ibland lyxar vi till det med en egengjord rucolapesto av de frodigaste bladen. I detta recept har vi enbart rucola som grön bas, men man kan ju blanda med basilika också ifall man vill ha den lite mildare. Vi använder gärna olika former av pesto till pastasallader.

Ingredienser:
100 g rucola
50 g finriven parmesan
1/2 dl rostade solroskärnor
1 dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
salt efter behag

Gör så här: Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de blivit gyllenbruna. Mixa alla ingredienser till en grynig konsistens. Om den inte äts upp direkt, kan den förvaras i kylskåpet i en glasburk några dagar. Fyller man på med mer olivolja håller sig rucolapesto längre.

Man kan också göra pest på andra gröna blad tex Grönkålspesto, Basilikapesto

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Ett svar till ”Rucolapesto”

  1. […] Andra läckra pestovarianter: Ärtpesto, Gör en ärtskottspesto av dina ärtskott, Dillpesto – ett härligt grönt tillbehör, Rödbetspesto med smak av timjan, Rucolapesto […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *