Rucola sår vi mycket av och ofta. Ibland lyxar vi till det med en egengjord rucolapesto av de frodigaste bladen. I detta recept har vi enbart rucola som grön bas, men man kan ju blanda med basilika också ifall man vill ha den lite mildare. Vi använder gärna olika former av pesto till pastasallader.
Ingredienser:
100 g rucola
50 g finriven parmesan
1/2 dl rostade solroskärnor
1 dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
salt efter behag
Gör så här: Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de blivit gyllenbruna. Mixa alla ingredienser till en grynig konsistens. Om den inte äts upp direkt, kan den förvaras i kylskåpet i en glasburk några dagar. Fyller man på med mer olivolja håller sig rucolapesto längre.
Man kan också göra pest på andra gröna blad tex Grönkålspesto, Basilikapesto
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar