Vi gör eget rödvin – film

I år gör vi eget rödvin, fick vi ihop hela 14,4 kg vindruvor från tillsammansodlingen. Vi har tre plantor som växer utomhus och som har brett ut sig en hel del, även upp i grannarnas balkonger. Alla plantor härstammar från vindruvan jag fick av min pappa 1995 och som fortfarande lever och bor i växthuset i skogsträdgården.

Tidigare har vi testat att göra saft på våra druvor men ungarna tycker att den är för karaktärslös så nu var det dags för vin, som jag har längtat. Jäsningen är igång och jag utgår från ett recept på en sida jag hittade/ Länk: http://www.inmygarden.nu/web/page.asp… , men har även tillsatt en jäst som heter R56 samt lite jästnäring fermaid K. 14,4 liter druvor blev med vatten och socker ca 30 liter. Målet är 15 flaskor vin och resten rödvinsvinäger men kan komma att ändras. #farbrorgon #vines #vin #självhushåll #vindruva #zilga

Det är något visst med självhushåll och jag vill testa att göra allt, öl, vinäger, vin, fett, mjöl, miso, soja, mm. Listan på produkter att framställa är lång för mig och jag betar av listan successivt. För varje gång jag bryter ny mark lär jag mig massor och jag tycker att livet blir rikare på så sätt. Skulle det här vinet bli lite si så där kanske det ändå kan bli en bas till vår underbara rödvinssås.

rödvin
14,4 kg på tre plantor

Ett fullständigt inlägg om hur vi gör rödvin från början till slut kommer så småningom, men kanske kan denna film få dig som också har en del druvor att komma igång med att göra eget vin, lycka till.

Lästips: Ta sticklingar av vindruva, Beskära vindruva

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *