Rabarberkaka med mandelmassa

Nu är det äntligen dags att börja skörda våra rabarber och njuta av denna krämiga och knäckiga kaka.

Ingredienser
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
1½ – 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
150 g rabarber, gärna späda stjälkar
1 tsk potatismjöl
150 g mandelmassa
florsocker

Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smörj och sockra en pajform. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Rör i socker, ägg, vetemjöl, bakpulver och salt i kastrullen med det smälta smöret. Bred ut smeten i pajformen. Skär rabarbern i tunna skivor och blanda med potatismjölet. Sprid ut dem på smeten. Grovriv mandelmassan över den ogräddade kakan. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Precis innan kakan ska ätas brukar vi pudra över florsocker. Vill man kan man även servera vaniljsås till.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 2025

Januari

Februari

Mars

  • 4 Årjäng – föreläsning
  • 8 Finland Korsholm – föreläsning
  • 15 Hillared
  • 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
  • 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.

April

  • 2 Borås

Maj

  • 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
  • 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Juni

  • 28/6 Jönköping – föreläsning

Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.

Hoppas vi ses!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *