Odla kallt – vinterså broccoli
Broccoli passar ypperligt att vinterså och framåt midsommar kan man skörda riktigt fina buketter. Här berättar vi om hur vi vintersår broccoli. För att få en tidig skörd av broccoli…
Nu är boken Serieodla här!
Nu närmar det sig med stormsteg tills att vår nya bok Serieodla lämnar oss och lagret i Falun och landar hos dig som beställt boken signerad. Omkring 1000 böcker har…
Vilken jord ska man använda till vintersådderna?
Vilken jord är egentligen bäst för vintersådder? Här berättar vi hur vi tänker kring vintersåddsjord? Flera vintersådder är redan placerade i vårt kallväxthus och fler kommer inom kort att iordningställas.…
Kålen förstördes – det finns inga garantier i odlandet
Under flera år har vi kunnat behålla en hel del kål ute i odlingarna, speciellt huvudkål ända fram till i slutet av januari. Vi har vanligtvis kunnat skörda fina huvuden…
Odla kallt – det är så vi odlar
Sedan 1990-talet har vi experimenterat med att odla kallt, det har resulterat i ett helt annat sätt att odla. Växtbelysning och belamrade fönster med gängliga plantor är blott ett minne…
Odla steg för steg – rotselleri
Att odla egen rotselleri är lyxigt. Ingen köpt rotselleri är lika god som en färsk och nyskördad. Men det tar lite tid att få fram dessa rotklumpar, man behöver nämligen…
Odla kallt – våra olika såtider
När vi pratar om att odla kallt handlar det ofta om kalla sådder av grönsaker och blommor. Vi sår också sommartid, då det är ganska varmt ute, för att ha…
Sista dagen idag att beställa mat till föreläsningen i Umeå!
Idag, måndagen den 29 januari är det den sista dagen att beställa mat till föreläsningen i Umeå den 6 februari. Varmt välkomna! Tisdagen den 6 februari 2024 dyker vi, Theres…
Kärlekskaka- varför välja mellan mums eller kladd?
En kärlekskaka som både är kladdig och smakar som kärleksmums. Det bästa av två världar i en och samma kaka. ”Jag är sugen på att baka något!” sa vår dotter…
Serieodla och Odla kallt – en perfekt kombination
Våra två senaste böcker Odla kallt och Serieodla är den perfekta kombinationen av två tekniker som dels förenklar odlandet och dels ger mer att skörda och äta. Vårt odlande sker…
Dahlia – den oblyga skönheten
Min kärleksrelation till Dahlia startade i unga år. Det är en blomma som verkligen tar plats på ett självklart och magnifikt sätt. Den här artikeln görs i samarbete med Impecta…
Att arbeta med det man älskar
Att arbeta med den man älskar och det man älskar är sannerligen en lyx få förunnat. Det är verkligen inte något vi planerade att göra, det vill säga att driva…
Här kan du önska innehåll till Farbror Grön Premium
Då och då kommer vi ta oss an något av förslagen och skriva en artikel kring ämnet!