Poddavsnitt om frösamlande och svårigheten med att uttala rätt

I veckans avsnitt av Saras och min podcast pratar vi en hel del om frön och vad vi själva brukar samla in under säsongen. Intressant diskussion uppstår kring uttal på sortnamn. 

Hur många gånger har man inte bläddrat i frökatalogerna och beställt hem frön av sorter med enormt svåruttalat namn? Det händer mig ideligen. När det är dags för sådd gör jag alltid en märkning där jag skriver sortnamnet och liksom i mitt huvud bestämmer mig för en någorlunda fin betoning på någon vokal i början eller kanske i slutet av namnet. Efter några år med sorten i mina odlingar är uttalet väl inarbetat i mitt huvud.

Så händer det plötsligt. Jag träffar Sara, vi pratar odling och rätt som det är ska hon påpeka att mitt uttal kanske är fel. Inte bara en gång, utan lite då och då. Det blir många härliga skratt i veckans avsnitt, där vi också ber er lyssnare om språkhjälp. Hur uttalar ni de sortnamn vi pratar om?


”Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck” är en podcast med Sara Bäckmo från Skillnadens Trädgård och Johannes Wätterbäck från Farbror Grön.  Varje vecka publicerar vi ett nytt avsnitt av vår podd där vi delar med oss av våra tankar kring odling och livet i stort. Avsnitten hittas på www.tvaodlareemellan.se, iTunes, acast eller på vår facebook-sida ”Två odlare emellan”


Föreningen som vi rekommenderar i avsnittet heter Riksförbundet Svensk Trädgård

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *