Poddavsnitt om att skörda mitt i vintern

I det här avsnittet råkade jag uppfinna ett nytt ord ”förtidliga” och många som odlar har nog haft det på tungan någon gång.
 
Vad ska jag göra med skörden är en ganska vanlig fråga jag får höra från glada nya odlare som lyckats särskilt väl med en eller ett par grödor. Inte sällan kan jag ana en smula panik i det glada tonfallet. Det är faktiskt inte helt lätt att stå där med en stor och fin skörd och inte veta vad man ska göra med den och har det inte drabbat dig än så kommer det garanterat att hända dig en vacker dag.

För oss som odlat ett tag och som gillar att tänja på gränserna och inte är rädda för att misslyckas har paniken för länge sedan lagt sig och vi har börjat att styra vårt odlande i en annan riktning. Dels har vi blivit bättre på att ta hand om stora skördar men också på att sprida ut vårt odlande så att vi odlar mycket av lite vid flera tidpunkter. För oss existerar inte bara en odlingssäsong utan mängder av odlingssäsonger i odlingssäsongen. Genom att sprida ut odlandet kan vi skörda lite vid flera olika tillfällen. Sist men inte minst är det avgörande hur man lagrar sina grödor och genom att inte skörda allt på hösten och låta en del stå kvar kan man skörda färska grönsaker mitt i smällkalla vintern.

Välkomna att lyssna på veckans avsnitt av Två odlare emellan och om hur Sara Bäckmo läxar upp mig angående vintersallaten och hur jag lovar att odla två grödor nästa år på det sättet hon odlar dem.  Sponsorerna för detta avsnitt är Bokashi.se och Nelson Garden.

Föga anade jag att vi skulle ge den här växten så mycket uppmärksamhet i dagens program. Ser du vad det är? Bilden är tagen i slutet av december precis innan det kom 30 cm snö och blev -19 grader i Västerås.
Hjälp oss gärna att sprida vår podcast till andra odlingsintresserade. Vi lägger kontinuerligt ut våra avsnitt här på tvaodlareemellan.se, men du hittar oss också på iTunes och Acast. Vi har också en facebooksida där du kan följa oss.
Sponsring
I den nya podden finns möjlighet för dig som företagare att vara med och sponsra avsnitt. Välkommen att höra av dig med intresseanmälan, oavsett om ditt företag är verksamt inom trädgård eller annat område. Alla kontaktuppgifter och info om sponsring hittar du i menyn på Tvåodlareemellan.se

 

Pressmaterial
För dig som vill publicera info om vår podcast har vi samlat info samt bilder under fliken Press i menyn på Två odlare emmelan.se.

Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *