Din varukorg är för närvarande tom!
Pastasås med linser och pesto

Ingredienser till 4 personer
- Pasta
- 2 dl röda linser
- 4 dl vatten
- 2 tsk salt
- 1/2 medelstor rödlök
- 2-5 msk neutral olja
- 2 dl vispgrädde
- 3 tsk buljong
- 2 msk basilikapesto
- 1-2 färska tomater eller flera små
- Några nypor örtsalt
- Ev ett kryddmått gurkmeja för färgens skull
- Pastavatten att späda med.
- Parmesan eller annan god ost att toppa med
- ev mer pesto vid sidan av för den som vill ha en extra klick.
Gör så här: Koka upp vattnet till pastan och koka sedan pastan. Minska ner den föreslagna koktiden på förpackningen med någon minut om du vill blanda ner pastan i såsen innan servering (rekomenderas). Om du vill servera pastan separat kokar du pastan full tid. Finhacka rödlöken och tomaten. Fräs löken på låg värm i olja i en stor stekpanna, gärna med höga kanter i likhet med en wokpanna. När löken är mjuk, lägg i linser, tomat och buljong och rör om. Häll i vatten och låt linserna koka med löken på svag värme i ca 5 min. Tillsätt pesto, grädde och lite gurkmeja. Salta och peppra. Rör om och låt koka ihop några minuter. Smaka gärna av lite då och då så att linserna är lagom mjuka. De ska inte vara för hårda och heller inte mjöliga. När pastan börjar bli klar brukar vi fiska upp pastan ur vattnet och lägga ner i linsröran, blanda runt och låta den puttra med någon minut. Vi späder med några slevar pastavatten. Vi tycker att det blir väldigt gott att blanda ihop allt. Men det är såklart en smaksak. På bilden ovan har vi inte blandat allt innan servering. Servera med finriven parmesan.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Frys in persilja – enkelt och gottVi odlar gärna mycket persilja så att vi kan frysa in och ha tillgång till under resten av året. Det är både roligt och gott att odla sina egna kryddväxter, och persilja är… Läs mer: Frys in persilja – enkelt och gott
- Läcker smörgåstårta med medelhavssmakerGillar du medelhavssmaker och smörgåstårta? Då kan kanske denna matiga tårta passa? I vår enkla smörgåstårta har vi feta, soltorkade tomater, oliver, gurka och kapris. Fyll i din mailadress och få en mailnotis… Läs mer: Läcker smörgåstårta med medelhavssmaker
- Lagringstips – frys in bondbönorHar du skördeklara bondbönor och funderar på ett bra sätt att lagra dem? Vi brukar både torka och frysa in bondbönor – här berättar vi hur! Att odla egna bondbönor känns som en… Läs mer: Lagringstips – frys in bondbönor
- När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller kryddaNär koriandern blommar tror många att odlingssäsongen är över, men det är snarare då det roliga börjar. Vi brukar ta tillvara både blommor och frön till krydda eller till nästa års sådd. Här… Läs mer: När koriandern blommar – ta frö till utsäde eller krydda
- Nu blommar vallmon – och vallmoteatern är igångNu blommar vallmon – och med det drar vår årliga ”vallmoteater” igång. Nya blommor gör entré varje dag, medan tidigare favoriter lämnar efter sig sina dekorativa fröställningar. Att njuta av vallmo som snittblommor… Läs mer: Nu blommar vallmon – och vallmoteatern är igång
- Så tar du sommarsticklingar av vindruvaVindruva kan förökas med sticklingar vid två tillfällen – vintertid från de vedartade grenarna, och sommartid från färska årsskott. Sommaren är en utmärkt tid att ta sticklingar, särskilt när plantorna breder ut sig… Läs mer: Så tar du sommarsticklingar av vindruva
- Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!Visst kan man sätta potatis efter potatis. Så snart man har skördat ett parti knölar, på friland, i pallkrage eller i hink, kan man sätta en ny omgång med knölar på samma plats.… Läs mer: Sätta potatis efter potatis – två skördar på samma plats!
- Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNixSedan flera år tillbaka bekämpar och förebygger vi angrepp av skadedjur med hjälp av MyrNIX. MyrNIX är ett pulveriserat kiselgur, en bergart bestående av kiseldioxid. Produkten är helt giftfri och kan användas både… Läs mer: Bekämpa och förebygg skadedjur med MyrNix
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar