Din varukorg är för närvarande tom!
Pastasallad deluxe
För en familj som ägnar mycket tid utomhus är det super att göra en pastasallad som man kan äta av när det passar. Den funkar verkligen bra att ta med på utflykten också. Såsen gör salladen till något alldeles särskilt.
Ingredienser
Pastasalladen
4-5 dl kokt pasta
0,5 dl solrosfrön
sallat, spenat
rucola
basilika
1 röd lök
2 medelstora tomater
4 quornfileér
någon krydda tex grillkrydda
1 dl grovriven parmesan
Vinägrett
1 dl olivolja
0,5 dl vinäger
1 vitlöksklyfta
örtsalt
Pestodressing
1 dl naturell yoghurt
1 dl cremé fraiche
några skedar pesto
salt
2 tsk hackad lök
Gör så här: Blanda vinägretten i en stor skål. Blanda i pastan och rör runt så att all pasta blir fuktig. Det är viktig att börja med detta moment så att pastan drar åt sig av vinägrettsmaken. Rosta solrosfröna i torr stekpanna. Grovriv parmesanen. Skiva löken tunt, skär sallat i små bitar, skiva tomat. Blanda ner sallat, lök, tomat, rucola, solrosfrön, parmesan och basilikablad i pastaskålen och blanda runt allt.
Stek quornfiléerna och krydda dessa med grillkrydda. Skär de färdigstekta filéerna i centimeter tjocka skivor. Blandar ner i salladen.
Mixa ingredienserna till pestodressingen. Såsen häller man över salladen vid serveringen.
I vårt receptgalleri finns fler recept på matiga sallader:
Bulgursallad med halloumi
Quinoasallad med rostade rotfrukter och dijonmajonäs
Grön pestosallad med linser, avokado och ärtskott
Pastasallad på en kvart
Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
- Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?Varje dag är en pizzadag — även om det i Sverige finns två riktigt stora pizzahögtider: nyårsdagen och midsommardagen. Då flockas vi till våra lokala pizzerior, trötta, lätt bakfulla och med ett tydligt… Läs mer: Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
- Så får du stora gräslöksplantorHar du en lite tanig gräslöksplanta som du vill ska växa till sig? Här berättar vi hur vi gör för att få riktigt stora gräslöksplantor. Gräslök är en perenn växt, vilket betyder att… Läs mer: Så får du stora gräslöksplantor
- Skörda basilika hela sommarenBasilika är en av våra mest älskade örter – doftande, smakrik och oumbärlig i allt från pesto till pasta. Med rätt knep kan du skörda basilika i mängder hela sommaren. Här får du… Läs mer: Skörda basilika hela sommaren
- Gör din egen fläderchampagneNär fläderbuskarna blommar för fullt är det dags att plocka blomklasarna. De är perfekta att göra saft av – men om du vill göra drycken lite mer vuxen kan du testa att göra… Läs mer: Gör din egen fläderchampagne
- Hjälp, jag har glömt att gödsla!Glömt att gödsla? Ingen fara – det är inte för sent att rädda skörden! Här får du tips på hur du kan tillföra näring i efterhand och ge dina växter ny kraft att… Läs mer: Hjälp, jag har glömt att gödsla!
- Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsongDet låter nästan för bra för att vara sant – men det fungerar. Genom att serieodla grönsaker kan du få två eller till och med tre skördar på samma plats under en och… Läs mer: Serieodla – flera skördar på samma plats, under samma säsong
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Pastasallad deluxe”
[…] Läs salladsreceptet […]
Lämna ett svar