Välkomna till Farbror Gröns nya sida

Foto: Linda Eliasson

”Johannes, du borde verkligen skriva en bok””Du håller ju på med så mycket intressanta grejer”, sa Magdalena. Snart påbörjar vi på allvar vår andra bok och idag lanserar vi en vidareutveckling av vår blogg. Välkomna!

När Johannes fyllde 40, november 2011, hade vi en fest hemma hos oss och vi själva hade lagat allt som fanns på buffén. Temat var vegetariskt, mustigt, kryddigt och indiskt. Alla mumsade och umgicks och kvällen blev verkligen något att minnas. En av presenterna var en elektrisk hushållskvarn till framtida spannmålsmalning, en annan present var ett startkit till Bokashi-kompostering. Tanken på att skriva en egen bok kändes mycket lockande, trots att vi absolut inte kunde se någon klar bokidé framför oss. Det var också det som Magdalenas förläggare sa till oss. Vi fick helt enkelt suga på karamellen ett tag till för att kunna utkristallisera vad vi ville berätta om.

I samma veva som födelsedagsfirandet hölls, hade vi påbörjat ett samarbete med vårt hyresbolag där vi skulle få starta en stadsodling runt husknuten. Vi hade också börjat samla på matbilder från vår matlagning, på kul. Som julklapp ordnades en sk fotobok, med våra egna recept och matbilder.

Vi startar en blogg
Att starta en blogg och visa upp vår mat och alla odlingsprojekt låg ganska nära tillhands. Vi tyckte båda två att det skulle bli roligt att kunna dela med oss av det vi höll på med. I februari 2012 postade vi vårt första inlägg: Örtsalt.

Till en början blev det mestadels recept, men i och med att stadsodlingen utformades och anlades, blev bloggen en plats att samla allt.

Några layout- förändringar och omstruktureringar har skett under tidens gång, men det mesta ser ut som vid starten. Nu vill vi ta ett ordentligt steg fram och har därför designat en ny sida för Farbror Gröns odlingsäventyr och matlagningskonst.

Farbror Gröns nya sida

Vår nya sida har kopior av näst intill alla inlägg som skrivits på den gamla sidan. Recept, filmer och poddavsnitt är lättare att hitta. Dessutom har vi kategoriserat varje inlägg så att man lättare hittar inlägg om särskilda växter i menyn.

Bild på nya sidan farbrorgron.se

Vi hoppas att du ska gilla vårt nya utseende och plats. Den gamla bloggen kommer att finnas kvar, men inga nya inlägg kommer att publiceras där. Vårt receptgalleri kommer också att finnas kvar, men vi hoppas att ni i framtiden hellre kommer att besöka galleriet på den nya sidan och det är där de nya recepten kommer att läggas in.

Känn dig välkommen att bläddra bland alla odlingsinlägg och recept här på Farbror Gröns nya sida. De är skrivna för just dig och alla andra som vill följa oss.

Hälsningar

Theres Lundén & Johannes Wätterbäck

Vi skulle bli oerhört glada om du ville bli prenumerantrat på vår sida. Det kostar ingenting, utan innebär bara att du följer oss och får en avisering så fort ett nytt inlägg publiceras. Längst ner eller på högerspalten på sidan finns ett fält där du skriver i din mailadress.

__________________________________

Odlingskurs med Farbror Grön på Hedenlunda slottVårens andra odlingskurs
Den 10 – 11 maj, Kristi Himmelsfärd, finns möjlighet för dig som är odlingsintresserad att komma till Hedenlunda Slott mitt i hjärtat av Södermanland och inspireras Johannes Wätterbäck och Theres Lundén (Farbror Grön). I priset ingår fika, två luncher, en tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs.

För mer info…


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

8 svar till ”Välkomna till Farbror Gröns nya sida”

 1. Profilbild för Ulla Heidrich
  Ulla Heidrich

  Vill gärna få flera smarriga recept och bra tips!😁

 2. Profilbild för Agneta Sundström
  Agneta Sundström

  Lyssnade på dej i Eckerö med Ålands fuchsiaförening o blev inspirerad.

 3. Profilbild för Elisabeth Myrberg
  Elisabeth Myrberg

  Ser fram emot att få tips och recept 😀

 4. Profilbild för Susanne Ingvarsdotter
  Susanne Ingvarsdotter

  Vad roligt, jag vill hänga med!☃️

 5. Profilbild för Ruth Rosen
  Ruth Rosen

  Jag är intresserad!

 6. Profilbild för Elisabeth Ekström
  Elisabeth Ekström

  Tack!

 7. Profilbild för Ulla Wåhlin
  Ulla Wåhlin

  Kul! Och intressant!

 8. Profilbild för Åsa Pettersson
  Åsa Pettersson

  Intresserad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *