Pannacotta med lingon och blåbär

panacotta lingon blåbär

En härligt krämig efterätt smaksatt med blåbärs eller lingonpulver. Byter du ut sockret mot steviaströ hamnar den dessutom i kategorin LCHF efterätter.

Ingredienser
5 dl vispgrädde
2,5 msk blåbärspulver eller 2,5 msk lingonpulver.
0,5 dl socker
2-3 gelatinblad. 2 för en lösare och 3 för en fastare pannacotta
1-2 tsk vaniljpulver
1 tsk vaniljsocker ( kan bytas mot en extra tsk vaniljpulver)
Rivet skal från en halv citron och en tsk citronsaft.

Gör så här: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem och samtliga ingredienser i grädden. Låt stå i 5 min och vispa runt en omgång till så att allt blandar sig. Häll upp i portionsglas, ställ dem svalt och toppa med lite torkat bärpulver. Efter ca 2 h i kylen är de klara att avnjutas. Kan med fördel göras degen innan de ska ätas.

Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *