En härligt krämig efterätt smaksatt med blåbärs eller lingonpulver. Byter du ut sockret mot steviaströ hamnar den dessutom i kategorin LCHF efterätter.
Ingredienser
5 dl vispgrädde
2,5 msk blåbärspulver eller 2,5 msk lingonpulver.
0,5 dl socker
2-3 gelatinblad. 2 för en lösare och 3 för en fastare pannacotta
1-2 tsk vaniljpulver
1 tsk vaniljsocker ( kan bytas mot en extra tsk vaniljpulver)
Rivet skal från en halv citron och en tsk citronsaft.
Gör så här: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem och samtliga ingredienser i grädden. Låt stå i 5 min och vispa runt en omgång till så att allt blandar sig. Häll upp i portionsglas, ställ dem svalt och toppa med lite torkat bärpulver. Efter ca 2 h i kylen är de klara att avnjutas. Kan med fördel göras degen innan de ska ätas.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar