Odlingskurs med Farbror Grön på Hedenlunda slott

Odlingskurs med Farbror Grön på Hedenlunda slott

I maj kör vi igång vår andra odlingskurs där även tre rätters middag och spa ingår.  

Den 10 – 11 maj 2018, Kristi Himmelsfärd (torsdag och fredag), finns möjlighet för dig som är odlingsintresserad att komma till Hedenlunda Slott mitt i hjärtat av Södermanland och inspireras av Johannes Wätterbäck och Theres Lundén  (Farbror Grön). I priset ingår fika, två luncher, en tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs.

“Kursen var jättetrevligt. Det sociala hänget var minst lika bra som själva kursen. Diskussionerna i poolen och kring matborden kommer att leva länge i minnet.” 

Kursens innehåll

Odlingens fem faktorer

För att lyckas med odling behöver man ha goda kunskaper om odlingens fem faktorer: jord, näring, vatten, ljus och temperatur. Under den första dagen kommer vi gå på djupet kring dessa faktorer så att du i ditt eget odlande kan planera för dina kommande odlingar och få till det allra bästa odlingsresultatet. Extra fokus kommer att ligga på jord och vi ber dig därför att ta med några deciliter jord från din odling.

Serieodling av grönsaker

Vi odlar grönsaker året om och låter grödor avlösa varandra i odlingen, sk serieodling. Vi berättar hur det går till rent praktiskt hos oss och ger tips på hur man kan sprida ut sådd och skörd under året. I detta moment kommer vi prata om olika ätbara växter och tipsa om goda sorter. Det kommer också finnas möjlighet för dig att så några frön och omplantera några plantor.

Tomatodling

Under dag nummer två kommer vi gå på djupet när det gäller tomatodling. Du kommer att få lära dig om omplantering, sticklingsförökning   halshuggning av tomatplantor) och hur du ska sköta om tomatplantor under säsongen och undvika problem. Ett flertal tomatrecept utlovas och du kommer ha plantor med dig hem.

Under båda dagarna kommer teori att blandas med praktiska övningar. Med dig hem kommer du ha nya odlingskunskaper, fröer, egen sådd, energi och minst en planta.

Hoppas att du vill komma och njuta av en helg fylld med god mat, SPA och odling i massor!

“Känner mig väldigt inspirerad o fick med mig några värdefulla tips.” 

Hedenlunda slott

Så här ser dagarna ut

Torsdag

10.00 Förmiddagskaffe med hembakat
10.30 Introduktion och föreläsning
12.00 Lunch med salladsbuffè och måltidsdryck
13.00 Workshop
14.30 Eftermiddagskaffe med hembakat
15.00 Föreläsning / workshop
16.00 Egentid för SPA och relax
19.00 Tre rätters supé inkl måltidsdryck (ev alkoholhaltig dryck betalas separat)

Fredag
8.00-9.00 Slottslik frukostbuffé
9.00 Föreläsning / workshop
10.30 Förmiddagsfika
11:00 Föreläsning (/ workshop
12:00 Lunch
13:00 Föreläsning / workshop och meditationspass, avslutning
15.00 Kursen slutar

Priset för tvådagarskursen är 4125 (inkl moms) kr per person.

I priset ingår fika, två luncher, tre rätters middag, frukost, övernattning i enkel- eller dubbelrum, inträde till SPA och odlingskurs.

Så här anmäler du: Sätt in anmälningsavgiften 1000 kr på bankgiro 149-5811 och skriv för- och efternamn på den som ska gå kursen samt “Hedenlunda”. Innan den 10/4 2018 betalas resterande 3125 kr till samma bankgiro-nummer. OBS! Datumet för anmälan har gått ut.

När betalning kommit in och anmälningsformulär är ifyllt får du ett bekräftande mail att du antagits till kursen.

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas inte tillbaka om avbokning sker. Resterande belopp betalas tillbaka om kursen avbokas 30 dagar innan kursstart eller vid uppvisande av läkarintyg.

Om du vill ge kursen som present kan vi ordna med en presentkortsliknande bild att skriva ut. Den fås via mail efter att bokningen är gjord.

Välkomna

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

“Tack för ert personliga framförande och tydliga engagemang.
Det ska bli en fröjd att odla detta år!”

Hedenlunda slott spa


MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.
Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *