Broccoligratäng

Broccoligratäng med potatis och halloumi

mar 14, 2012

    Inte förrän på högstadiet då vi hade hemkunskap lärde jag mig att äta (och älska) broccoligratäng. Till denna gratäng äter vi oftast stekt halloumi. Ingredienser 4 personer Potatis 1-2…

Del 1. Fläderbusken

Del 1. Fläderbusken

mar 13, 2012

   I somras skördade jag både fläderblommor och sedan bär från en stor Fläderbuske utanför mitt arbete. Jag gjorde tre olika slags safter och fick för mig att försöka ta…

Enchiladas á la fröken Oberst

Enchiladas á la fröken Oberst

mar 13, 2012

Från början var detta en rätt med kyckling som fröken Oberst bjöd mig på otaliga gånger. Det passar som fredagsmys, picknickmat, kvällsvickning och även istället för nattmacka de där gångerna…

Finska riskor – ett läckert alternativ till skagenröra

Finska riskor – ett läckert alternativ till skagenröra

mar 6, 2012

Varje höst tar jag korgen  med mig och vandrar runt i skogarna efter svamp. Sedan avslutas dagen ofta med smörstekt svamp på en brödskiva efter en lång stunds rensande. En del av svampen…

Vegetarisk sushi

Vegetarisk sushi

mar 4, 2012

Många är de restauranger jag har besökt för att njuta av den japanska nationalrätten Sushi. Jag minns den dagen då min far kom hem ifrån en Japanresa i början av…

Quorn röd curry på svenskt vis

Quorn röd curry på svenskt vis

mar 1, 2012

En mycket enkel currygryta med kokosmjölk, quorn och grönsaker. 37

Örtsalt

Örtsalt

feb 19, 2012

Om råvarorna är A så är kryddorna O i vår matlagning. När vi fick vår mortel i present för några år sedan kom idéen om att göra egen saltblandning. I…


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.