Din varukorg är för närvarande tom!
Nudelsoppa med pak choi, rädisa och morot

Det här är en snabblagad och matig nudelsoppa med en tydlig asiatisk touch. Beroende på vilken buljong och grönsaker du använder får den sin specifika karaktär.
Både Theres och jag älskar soppor och skulle kunna äta soppa minst 3 gånger i veckan om det inte vore för våra barn. De tycker att det blir lite tjatigt med soppa allt för många dagar i veckan. Så när vi har Farbror Grön-dagar tillsammans och sitter och skriver ihop blir det väldigt ofta olika slags soppor med det vi har hemma för stunden. Den ena soppan blir aldrig den andra lik. Vi tar liksom det vi har hemma för stunden och trollar med det. När det mesta hämtas från egna odlingar känner vi oss extra lyckliga.
Ingredienser
- 2 kokta ägg
- 1/2 paket risnudlar (180g) eller två block äggnudlar.
- 2 – 3 morötter i tunna slantar
- Hackad blast av en stor eller 2 luftlökar/ piplökar eller ett par vanliga lökblast.
- 4-8 rädisor skurna i tunna skivor.
- 3-4 minipakchoi delade på längden.
- 2 -10 blomskott av tex rosettkål eller någon annan blommande kål . Blomskotten kan bytas mot 1 – 2 dl skurna kålblad av den kål du för tillfället har tillgång till.
- 2 tunt skivade vitlöksklyftor
- 1 tsk finriven ingefära
- 4 – 5 champinjoner delade i 4 klyftor.
- 1 – 2 msk sesamolja
- Japansk soya
- Salt
- Färsk koriander eller persilja.
- Ett par matskedar misopasta om du har tillgång till det.
Gör så här: Börja med att hårdkoka äggen ( ca 10 min) och låt dem svalna. Koka därefter upp 1 liter vatten tillsammans med 1 – 2 buljongtärningar eller 2 msk buljongpulver, den rivna ingefäran och sesamoljan. Lägg därefter ner nudlarna och vitlöksklyftorna tätt följt av morotsslantar, champinjoner och kål. Koka tills nudlarna har ”lagom konsistens”. Blanda i lökblasten och de tunt skivade rädisorna och smaka av med soya, salt och ev misopasta. Häll upp soppan i portionsskålar och dekorera med ägg och lite färsk koriander eller persilja. För den som gillar hetta kan man tillsätta lite färsk chili eller chilipulver. Beroende på tycke och smak kan man blanda i ingredienserna i en annan ordning för att få dem mer eller mindre genomkokta eller åt det mer knapriga hållet.
Alla grönsaker kan bytas ut mot de du har hemma för stunden, känn dig fri att experimentera med receptet!
Fler sopprecept finns i vårt populära inlägg Farbror Gröns bästa sopprecept.
Johannes Wätterbäck
Våra senaste inlägg
- Vi dukar upp för höstens fåglarVid den här tiden på året brukar vi börja tänka på våra flygande vänner, fåglarna. I ett samarbete med pippifoder.se berättar vi mer om årets fågelmat hos oss. Dessutom får du som läsare… Läs mer: Vi dukar upp för höstens fåglar
- Stekta lila morötter med persilja och jordnötterVi älskar morötter! Något som är otroligt gott och kan ätas som en sidorätt eller mellanmål är stekta morotsskivor, toppade med persilja och jordnötter. Vi odlar ofta morötter, gärna i olika färger. I… Läs mer: Stekta lila morötter med persilja och jordnötter
- Rotselleri – skörda, lagra, lagaNär är det dags att skörda rotselleri och hur ska man lagra och tillaga den? Här kommer våra bästa tips. Under september växer rotsellerin som mest och i oktober är den redo att… Läs mer: Rotselleri – skörda, lagra, laga
- Möt oss på Nordiska Trädgårdar HöstNu är hösten på intåg och snart är det dags för höstens trädgårdsmässa Nordiska Trädgårdar Höst på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi kommer som vanligt hålla föredrag, prata odling i vår monter och sälja… Läs mer: Möt oss på Nordiska Trädgårdar Höst
- Potatisbladmögel – hur man räddar knölarnaPotatisbladmögel eller brunröta som det också kallas är ett gissel som kan drabba både potatis och tomater. Under alla år vi odlat har vi knappt haft några angrepp som verkligen skadat potatisarna –… Läs mer: Potatisbladmögel – hur man räddar knölarna
- Sallad med zucchini, vintersallat, tomat och basilikakesoVi älskar sallad och olika typer av sallader! Ibland har vi dem som sidorätter och ibland som hel maträtt. Här har vi blandat till en sallad med vintersallat, gurka, zucchini och tomater. Till… Läs mer: Sallad med zucchini, vintersallat, tomat och basilikakeso
- Odla steg för steg – ärterAtt odla ärter är enkelt, roligt och väldigt givande. Dessutom är de en perfekt gröda för både nybörjaren och den mer erfarna odlare. Här berättar vi om hela odlarvägen från frö till skörd.… Läs mer: Odla steg för steg – ärter
- Arbetskläder att leva i – året om i trädgårdenDetta inlägg är gjort i samarbete med Operose. Vi har använt deras arbetskläder i många år och kan med handen på hjärtat säga att de är slitstarka, bekväma och fungerar året om i… Läs mer: Arbetskläder att leva i – året om i trädgården
Våra kommande evenemang 2025
September
- 6 Enköping (Drömparken) – föreläsning under Trädgårdsdagen
- 7 Västerås (Vallby friluftsmuseum) – föreläsning under Höstfesten
- 11 Kungsbacka (Vallda trädgårdstad) – föreläsning
- 25 Orust Henån (Kulturhuset Kajutan) – föreläsning
- 27 Linköping ( Huvudbiblioteket ) – föreläsning under beredskapsveckan
- 30 Västerås (Talarkväll I Thomaskyrkan) – föreläsning
Oktober
- 7 Vänersborg (Bibilioteket Gröna salen) – föreläsning
- 10-12 Stockholm, Älvsjö (Stockholmsmässan) – föreläsning, monter (21:36) och försäljning under Nordiska trädgårdar höstmässa. Fokus under mässan ligger på att odla kallt.
November ( Norrbottenturné)
- 3 Gällivare
- 4 Jokkmokk – föreläsning (mer info kommer)
- 5 Piteå – föreläsning (mer info kommer)
- 6 Luleå ( Fiolkets bio Royal) – föreläsning, köp din biljett på biletto, tryck här.
December
- 7 Göteborg (First hotel) – endagskurs
- 14 Stockholm( Hälsans hus) – endagskurs
Februari
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Listan fylls på kontinuerligt fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
2 svar till ”Nudelsoppa med pak choi, rädisa och morot”
Vi fyra i familjen testade nudelsoppan idag.
Smakade alldeles förträffligt👌Vad roligt att höra 🙂
Lämna ett svar