Nu är det äntligen dags för konsert med Autonom! 27/8 i kolhuset i Hälleforsnäs.

Nu är det äntligen dags för konsert med Autonom, som vi har längtat att framföra våra allra senaste alster live på Kolhuset i Hälleforsnäs. Under de senaste åren har tid, kraft och behovet att uttrycka oss musikaliskt kommit till oss åter och stugan i skogsträdgården har tidvis blivit till en musikstudio där både sång, gitarrer och bas spelats in.

Odling och musik hör så starkt ihop för mig, de har alltid kompletterat varandra, antingen att spela eller att lyssna på vid odlandets alla moment. Då jag är sångaren i bandet kan ett repetionstillfälle vara ganska intensivt rent fysiskt, egentligen är det bara jag och Patrik som spelar trummor som svettas och är helt slut efter ett rep. Många gånger är jag så tom efter 4 – 5 timmars sjungande att jag bara måste slänga mig i en soffa i stugan eller någonstans i trädgården. Sång och textskrivande skapar för mig någon slags terapeutiskt aktivitet. Att metaforiskt försöka ringa in min berättelse och sätta den i ett musikaliskt sammanhang är stundtals jobbigt, kul och intressant, något jag inte skulle vilja vara utan.

Datum: 27 augusti 2022
Biljettpris: 265 kr st inkl moms (bekräftelsemailet gäller som biljett, kolla i din skräppost om du inte hittar det i din mail)
Tid: 21:00 (insläpp från 20.00)
Plats: Kolhusteatern i Kolhuset, Bruksallén, 648 31 Hälleforsnäs

För att köpa biljett klicka på länken nedan på bilden eller besök https://farbrorgron.se/webbutik/

AUTONOM

Autonom bildades år 2000 och består av Joakim Andersson, Johannes Wätterbäck, Mats Pettersborg och Patrik Gejdeman. Musikstilen är att betrakta som någon slags postpunk med spår av depprock, industri, drömmar och 80-talssyntinfluenser.

Under de senaste fem åren har skapandet av musik manifesterats och utvecklats. Ny teknik och nya arbetssätt har gjort det mer möjligt än någonsin och nya alster har sett dagens ljus. Iklätt ett skimmer av sörmländskt 1980- tal med ljudbilder vi minns och som sitter etsade i våra själar skapar vi vårt uttryck av oss fyra tillsammans. Texterna härstammar från Johannes försök att betrakta världen utifrån flera tider men på sista tiden med fokus utifrån ett barns ögon någonstans på 1980-talet. Som suddiga minnesbilder i ett försök att bilda en helhet av en helt annan tid, självupplevd eller betraktad.

Lyssna gärna på oss på Spotify eller på YouTube.

Historik: År 2000 började Johannes Wätterbäck och Mats Petterborg att komponera låtar på svenska i en källare i centrala Flen. Ganska snart behövdes förstärkning och Joakim Andersson och Patrik Gejdeman tog plats. I 20 år har vi spelat tillsammans med en liten paus när stora delar av bandet blev småbarnsföräldrar samtidigt. Nu är barnen större och vi har fått mer tid att skapa musik ihop. Just nu är allt material på svenska.

”Mötet” (Släpps sommaren 2022)
 
Vers1:Tänk att ta emot sig själv
Fånga hela kroppen trycka tätt intill
Bara höra ord som jag vill
Att allt kommer att bli bra

Ref1: Å det är så jag tror
Att barnet som i mitt hjärta bor 
Liksom saknade från start
Att höra något underbart
 
Ref2: Å när jag möter mig igen
I en version från länge sen
Då ska jag säga som det är
Du kommer komma dit där jag är

Vill du njuta av underbar mat den 27 /8?

Under konsertkvällen finns det möjlighet för er som vill besöka de två restaurangerna invid kolhuset, pizzeria Femhundragrader och Bruksrestaurangen att njuta av deras underbara mat till ett fördelaktigt pris. Valfri pizza på Femhundragrader kostar denna kväll 135 kr och trerätters middag på Bruksrestaurangen 500 kr per pers. Se till att boka bord i god tid då Pizzeria Femhundra grader endast har 80 platser och Bruksrestaurangen endast 170 platser. Uppge ”Konsert Autonom” för att ta del av detta erbjudande när du bokar bord.

För att boka bord till pizzerian: Femhundragrader@axellent.se / 079-335 75 09

För att boka bord till Bruksrestaurangen på Info@axellent.se /073-326 05 16

Menyförslag och inspiration

Bruksrestaurangen

Förrätt

Tore Wretmans Skagenröra på toast, toppad med löjrom från Mälaren, citron och dill.

Varmrätt

(Msc) Smörstekt Hjälmargös: Fiskad av Anders på Torps gård, pepparrot, örtpotatis, brynt smör, picklad gulbeta, ättiksgurka, örtskott, handskalade räkor samt forellrom

Dessert

Creme brulle: Vaniljglass från Grinda Gård, bär,
rostad vit choklad

Klicka HÄR för att komma till restaurangen.

För att boka bord till Bruksrestaurangen Info@axellent.se /073-326 05 16

Femhundra grader

Några pizzor vi tycker är särdeles goda:

GETE GOTT

fior de latte (mozzarella), parmesan, chevréost , creme fraiche, päron, pinjenötter, honung

MAGGAN: 

tomatsås, parmesan, fior de latte (mozzarella), basilika, olivolja.

SIKROMSPIZZA 

Creme fraiche, parmesan västerbottensost, sikrom (Msc), rödlök, brynt smör, gräslök.

GRILLAD KRONÄRTSKOCKA 

tomatsås, parmesan, fior de latte (mozzarella), grillad kronärtskocka, champinjoner, lök, basilika.

Klicka HÄR för att se hela menyn.

För att boka bord till pizzerian Femhundragrader@axellent.se / 079-335 75 09

Ett stort tack till våra sponsorer: Axellent, Sörmlands Brunnsborrning, Studiefrämjandet , sofielund. Hotel Malmköping med restaurang Gös och hjorten, Matpiraten, Mekonomen, KFV IT, Bravida, Flens Bostads AB. Flens eltjänst och Enskede fjäderfä.

Johannes , Mats, Joakim och Patrick


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *