Ni är så fantastiskt hjälpsamma med att hjälpa oss med färgen på Serieodla! Tack !

Ni är så fantastiskt hjälpsamma med att hjälpa oss att bestämma färgen på vår nästa bok ”Serieodla” Men blev det enklare? Nej, haha, och det ska det väl inte bli, inte för oss i alla fall. Det är så otroligt många som röstat och även en hel del av er som motiverat och kommit med egna förslag. Det är helt otroligt kul och värdefullt för oss att ni lagt ner så mycket tid engagemang på vår bok. Era ögon och tankar får oss att se det hela tydligare! Vi kan inte få nog av er input! Tusen tack.

Boka, förbeställ, köp signerade exemplar i vår webbutik: Serieodla

Vilken färg leder?

Utan tvekan är det den gråa och gröna boken som ligger i topp. På instagram slår den gråa den gröna med 30 röster. I Farbror Gröns trädgårdsland får både den gråa och den gröna lika många röster. På vår Farbror Grön sida på facebook får den gråa 15 fler röster än den gröna och på bloggen farbrorgron.se dominerar den gröna. Den rosa ligger rejält efter. Har du inte varit med och röstat får du gärna berätta vilken du gillar här och nu.

Vår nya bok Serieodla

Äntligen kan vi avslöja vad vi arbetat så intensivt med under hela hösten, boken Serieodla. Det är en bok där vi i detalj och på ett flertal sätt beskriver hur vi odlar för att få flera skördar under samma säsong. Serieodla är vår första bok vi ger ut helt själva – självhushåll på alla nivåer alltså! Formgivningen står Theres Lundén för och allt annat gör vi tillsammans om vartannat. Vi har bara ett problem, vi vet inte vilken färg boken ska ha, kanske kan du hjälpa oss att välja?

Vi har funderat på det här ganska länge, ja i flera år faktiskt. Att ge ut våra böcker själva. Det känns verkligen som ett naturligt steg när man är självhushållare och hållit på så länge som vi gjort. Först ut är boken Serieodla som handlar om att få flera skördar på samma plats och under samma säsong. Vi har experimenterat, utvecklat och testat oss fram under de senaste 12 åren och resultatet är fantastiskt, vi får betydligt mer att skörda.

Dessutom har odlandet blivit roligare och mer flexibelt när vi serieodlar och det älskar vi eftersom vi inte är så mycket för regler och begränsningar.

Boka, förbeställ, köp signerade exemplar i vår webbutik: Serieodla

När vi odlar låter vi våra pallkragar, friland och krukor ge oss flera skördar under en säsong. När en gröda är skördad får en ny ta plats. Olika serier av grödor avlöser varandra och ger oss fantastiska skördar året om. Vi kallar detta för serieodling.

I denna bok finns allt du behöver veta om serieodling. Vilka växter kan man odla efter varandra. Hur och när ska man börja serieodla. Hur man ordnar en jord som är näringsrik och som håller för många skördar mm

Vilken färg ska Serieodla ha?

Vilken färg ska serieodla ha?

Vilken färg boken Serieodla kommer att ha hoppas vi att du kan du vara med och påverka. Vi själva och våra närmaste vänner som vi rådfrågat nu på tidigt stadie har alla tyckt ganska olika. Grå, grön, rosa eller sandfärgad? Alla är ju fina på sitt vis men förr eller senare måste vi välja endast en.

Precis som med vår teknik att vinterså och så kallt på våren, som vi beskrivit i vår senaste bok Odla kallt, har vi själva häpnat över hur enkelt det är att serieodla. Det är ofta i huvudet odlandet sitter, möjligeheterna och begräsningarna. När vi förhåller oss öppna och bejakar möjligheterna så är det som att moder jord och odlaren dansar i ett samspel.

Våra tidigare böcker

I både Alla fingrar gröna och Flera fingrar gröna berättar vi om totalt 72 olika växter vi odlar från frö och fram till skörden, och ge er mängder av tips på vägen dit. I Skörda lagra lagra lägger vi fokus på hur vi skördar smart och lyckas hålla grönsakerna fina utan jordkällare och stora utrymmen. Därtill är boken strösslad med ca 80 recept på vad vi gör med skörden i köket. För tillfället är Alla fingrar gröna slut.

Här hittar du: Flera fingrar gröna

Här hittar du: Skörda lagra laga

Odla kallt

I Odla kallt berättar vi om en odlingsteknik vi utvecklat under så många år. Att odla när det är kallt – både så och skörda – har gjort det så mycket enklare, tidseffektivare och hållbarare för oss att odla. Vi slipper växtbelysning och att avhärda plantor och vi får de mest kompakta och vackra plantor man kan tänka sig.

Här hittar du: Odla kallt

Boken serieodla

I boken Serieodla vill vi knyta ihop säcken och kliva upp en nivå till, och berätta om hur det går till att få upp till två – tre skördar på samma plats under samma säsong. I boken finns 50 stycken förslag serieodlingsförslag på grödor man kan odla efter varandra. Vi beskriver utförligt och pedagogiskt hur vi odlar och hur vi tänker odling. Boken är fylld med vår odlingskunskap och tankar om grödor som bygger på vår erfarenhet. Allt vi berättar om har vi testat och utvecklat genom vårt odlande.

”Boken Serieodla är vår femte bok om odling och den första vi ger ut helt själva”.

Vi hoppas att denna bok kommer ge dig mer att äta och sköna aha-upplevelser som tex ”Ja, just så här kan man ju göra, det var mycket enklare än vad jag hade tänkt!”

När du köper vår signerade bok Serieodla i vår webbutik kommer det även att finnas några trevliga överraskningar i paketet när det landar hos dig.

Julklapp: Vill du ge bort boken i julklapp maila oss på kontakt@farbrorgron.se efter att du köpt boken så mailar vi dig ett gåvokort att skriva ut. I webbbutiken kan du skriva in din väns leveransadress så skickas den direkt till din vän.

Johannes Wätterbäck Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

8 svar till ”Ni är så fantastiskt hjälpsamma med att hjälpa oss med färgen på Serieodla! Tack !”

 1. Profilbild för Marianne Johansson
  Marianne Johansson

  Den gråa 👍🏻😊

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

 2. Profilbild för Marianne Johansson
  Marianne Johansson

  Fortsatt… Det blir så grafiskt snyggt me grått 😉

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

 3. Nr 1 den gråa . Jag har redan bokat ett exemplar när du var i Alberga bibliotek. Trevlig föreläsning🤗

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

 4. Profilbild för Annika Isgar
  Annika Isgar

  Av de två som nu leder(grå o grön) tycker jag absolut att den gröna är bäst. Alla ”grönsaksdetaljerna” framstår så mycket tydligare mot grön bakgrund. Mot den grå bakgrunden fångar de inte min blick lika väl.
  Jag gillar också den gula av samma anledning men den gröna har varit favorit från början även om jag inte kommenterat tidigare.
  Stort tack för ert jobb och varmt lycka till och grattis med ytterligare en viktig bok.
  Hälsningar Annika Isgar

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *