Våra barn älskar glass och när det inte finns köpta varianter händer det att saft och juice av olika slags fryses in i olika formar.
Den här glassen är gjord av vår fantastiskt goda rabarberlemonad. Efter att ha druckit upp ungefär 3/4 delar av satsen, fyllde vi våra glassformar. Sedan njöt vi av vår isiga rabarberglass.
Receptet på rabarberlemonaden
(Det kan gå bra med halva satsen eller en fjärdedel, om man inte vill göra rabarberglass i mängder.)
Ingredienser för ca 2,5 liter
- 500 gr skivad färsk rabarber
- 2 l vatten
- 1-2 dl socker eller annan sötning tex Sötströ
- 2 ekologiska citroner, zest och saft
Gör så här: Blanda rabarber, häften av vattnet, sockret och citronzest i en kastrull. Låt koka på medelvärme i ca fem minuter. Ta sedan av kastrullen från plattan, häll i resten av vattnet samt saften från citronen. Låt svalna. Sila blandningen, förslagsvis genom en saftsil eller flergångskaffefilter.
När lemonaden svalnat helt fyller du några passande formar och placerar en glasspinne i dem. Efter det är det frysen som gäller. Det kan bildas en blek fryshinna på glassens yta. Den kan man lätt skrapa bort om man inte vill ha den.
Recepttips: Sommarens godaste vaniljglass
Theres Lundén
Lämna ett svar