Kerala curry

Obs: För att få den här rätten att bli vegansk så används med fördel en god tofu. Använder du quorn så är den vegetarisk och inget annat.

Det här är en perfekt rätt att laga om du har bråttom och slut på fantasin. Vi lagade den så ofta under en period så att vi var tvugna att ta en paus från den i ett år. Men nu är den här igen. Just den här grytan innehåller hemodlad paprika och lök, vilket givetvis gjorde den godare än vanligt.

Ingredienser
4 quorfilèer
3 små gula lökar
2 gröna paprikor
1 burk kokosmjölk
1 fint skivad vitlök
1 påsmix ”Kerala Curry”
1-2 tsk malen spiskummin
1 skvätt rapsolja eller gih

Tips på fler kryddor att ha i: Methilöv, chilli,  korma, koriander, senapsfrön, curry, fisk masala, garam masala, curry masala mm. Ett par torkade chipotlechillis kan göra grytan alldeles särskilt god. Har du inte en ”Kerala Curry” påse hemma så blanda ett par matskedar mald koriander med ett par matskedar mald spiskummin ihop med lite salt socker och lite grönsaksbuljong.

Gör så här:
Tina quornfilèerna och skär dem i grova bitar. Skär också löken och paprikan i lite grövre bitar. Börja med att fräsa löken, vitlöken och paprikan i några minuter och häll därefter i quornfilèbitarna. efter ett par minuter så häller du i ”Kerala” kryddpåsen och spiskummin, rör runt kryddorna så att det blandar sig väl. Nu är det dags att hälla i kokosmjölken. Låt det småkoka tills den börjar att reda sig själv. Servera grytan med basmatiris och gärna tillsammans med en söt chutney.

 Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *