Din varukorg är för närvarande tom!
Kerala curry

Obs: För att få den här rätten att bli vegansk så används med fördel en god tofu. Använder du quorn så är den vegetarisk och inget annat.
Det här är en perfekt rätt att laga om du har bråttom och slut på fantasin. Vi lagade den så ofta under en period så att vi var tvugna att ta en paus från den i ett år. Men nu är den här igen. Just den här grytan innehåller hemodlad paprika och lök, vilket givetvis gjorde den godare än vanligt.
Ingredienser
4 quorfilèer
3 små gula lökar
2 gröna paprikor
1 burk kokosmjölk
1 fint skivad vitlök
1 påsmix ”Kerala Curry”
1-2 tsk malen spiskummin
1 skvätt rapsolja eller gih
Tips på fler kryddor att ha i: Methilöv, chilli, korma, koriander, senapsfrön, curry, fisk masala, garam masala, curry masala mm. Ett par torkade chipotlechillis kan göra grytan alldeles särskilt god. Har du inte en ”Kerala Curry” påse hemma så blanda ett par matskedar mald koriander med ett par matskedar mald spiskummin ihop med lite salt socker och lite grönsaksbuljong.
Gör så här:
Tina quornfilèerna och skär dem i grova bitar. Skär också löken och paprikan i lite grövre bitar. Börja med att fräsa löken, vitlöken och paprikan i några minuter och häll därefter i quornfilèbitarna. efter ett par minuter så häller du i ”Kerala” kryddpåsen och spiskummin, rör runt kryddorna så att det blandar sig väl. Nu är det dags att hälla i kokosmjölken. Låt det småkoka tills den börjar att reda sig själv. Servera grytan med basmatiris och gärna tillsammans med en söt chutney.
Våra senaste inlägg
- Odla steg för steg – vintersallatNu är det dags att så vintersallat – den lilla, tåliga sallaten som klarar kylan och ger fräscha gröna blad hela vintern. Med sin milda, nötiga smak och rosiga ton är den en… Läs mer: Odla steg för steg – vintersallat
- Vi plockar tomaterna grönaUnder sommar och höst pratas det mycket om tomater i odlarforum. En vanlig fråga som dyker upp, när vi visar våra skördar, är varför vi ofta plockar tomaterna gröna. Myten om solmogna tomater… Läs mer: Vi plockar tomaterna gröna
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
- Majs – skörda, lagra och lagaNu i augusti börjar vi skörda vår majs. Det är alltid så spännande att se hur det har gått. Här delar vi med oss av våra bästa tips för skörd, lagring och mattips.… Läs mer: Majs – skörda, lagra och laga
- Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!Vi odlar kål utan nät varje år, och det fungerar alldeles utmärkt. Vi klämmer larver och äggsamlingar, men när angreppen blir för stora använder vi bakteriepreparatet Larvskydd. Det har räddat våra odlingar många… Läs mer: Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!
- Pak choi – skörda, lagra och lagaPak choi är en asiatisk snabbväxande bladgrönsak som kan användas både rå och tillagad. Här får du våra bästa tips för att skörda, lagra och laga denna mångsidiga bladgrönsak. Vi odlar allra helst… Läs mer: Pak choi – skörda, lagra och laga
- Koka kronärtskocka och ät med citronsmörDet mest klassiska att göra med sina nyskördade kronärtskockor är att koka dem med citronjuice och äta med citronsmör. Här berättar vi hur vi gör. Ingredienser: Till citronsmöret: Gör såhär: Klipp bort stjälkarna… Läs mer: Koka kronärtskocka och ät med citronsmör
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar