Inlagda citroner på Camilla Plums vis

Jag läste i en mattidning för ett tag sedan om att det var någon som älskade inlagda citroner och hade dem högt upp på sin lista över smarriga ingredienser. Jag tyckte att det lät så lyxigt och gott trots att jag aldrig har smakat sådana. När jag förra veckan fick hem en bunt gamla Återtidningar som jag beställt så hittade jag ett recept på inlagda citroner av Camilla Plum vilket var startskottet för att sätta igång. Det senaste året har det verkligen blivit mycket lättare att få tag på ekologiska citroner så jag begav mig till affären och införskaffade mig 6 st. Om två månader är de klara för att ätas. Härligt att  få längta till något så vackert och spännande. Man vet ju inte, de kanske inte alls är så goda? Jag modifierade receptet lite och tog bort vitlök, chili och lagerblad. Jag vill ha dem så rena i smaken som möjligt den här första gången.
Ingredienser
6 st ekologiska citroner
6 nävar havssalt utan jod
2 dl olivolja
100 g socker
Kokande vatten
Gör så här: Skär fyra längsgående djupa snitt med en vass kniv. Pressa in så mycket salt du bara kan i citronerna utan att de mister sin form. Lägg ner citronerna i en glasburk så tätt du bara kan. Häll i resten av saltet, sockret och olivoljan och fyll därefter upp burken med kokande vatten. Sätt på locket och låt stå i två månade,när det vita i citronerna blir genomskinligt så är de klara. Saltet drar ur bitterämnena ur citronerna.
Camilla skrev att det går bra att lägga in alla citrusfrukter på det här sättet.
Johannes Wätterbäck

 


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *