Ibland är det så himla gott med något kryddigt och mustigt. Denna linssoppa liknar en indisk daal. Kanske något att ta med sig på skidutflykten?
Ingredienser 4 port
1 medelstor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
(ev kanel ifall garam masalan ej innehåller kanel)
½ tsk malen ingefära
½ tsk gurkmeja
500 g krossade tomater
0,5 l grönsaksbuljong (eller 0,5 l vatten + 1 grönsaksbuljongtärning)
2 dl gröna linser
1 msk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
Gör så här: Börja med att hacka löken, både gul och vit. Riv ingefäran. Fräs kryddorna i olja och tillsätt löken och ingefäran. Låt löken bli mjuk. Tillsätt de krossade tomaterna, grönsaksbuljongen och linser. Låt koka upp och sedan småputtra på låg värme tills linserna är mjuka. Avsluta med att hälla i burken med kokosmjölk. Koka upp och servera den rykande varm med ett gott bröd.
Tips!
Indisk linssoppa kan göras som gryta och serveras till ris. Tillsätt då inte lika mycket vätska.
Theres Lundén
Lämna ett svar