Hjälp önskas av er, våra läsare och följare. Vilka grödor ska få vara med i våra nästa bok?
Så underbart. Nu är vi verkligen igång med att skriva vår nästa bok, uppföljaren till Alla fingrar gröna och arbetsnamnet och den troliga titeln är Flera fingrar gröna. Upplägget blir som i vår tidigare bok men med helt nya grödor. Nu är frågan, vilka ska vi välja? Hjälp oss gärna! Ett 30-tal grödor är redan spikade men sedan är det flera andra som står i kö för att komma med, i mån av plats. Vilka tre av dessa sju vill du läsa om och odla utifrån vår nästa bok. Skriv i kommentarsfältet nedan och motivera gärna. (Din kommentar behöver godkännas av oss, och kommer kanske inte synas direkt)
Stjälkselleri – stjälkarna används i tex sallader och grytor
Kålrot – roten är huvudingrediens till rotmos men är också god att ugnsrosta
Citrongräs – gräset ger en härlig citrussmak i kokosmjölksgrytor med asiatisk touch
Blomsterkrasse – ätliga och vackra blommor, fröna kan läggas in likt kapris
Sallatsmarton – bladväxt som i smaken liknar koriander
Shungiku – en ätlig Chrysantemum som används som krydda till tex nudlar
Shiso perilla – bladen torkas och används till japansk sushikrydda, samt till inlagda japanska plommon
Tusen tack för att ni tar er tid att fundera.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar