Föreläsning på Takfarmen: Lördagen den 31 augusti kl 13:00 arrangerar jag en föreläsning och visning av Takfarmen.
”Föreläsning samt visning av Sveriges största takodling mitt i centrala Västerås. Jag kommer att berätta om hur man utnyttjar plats, bygger egna jordar och om hur man kan förlänga och förtidliga säsongen och massor av tips för både den stora och lilla odlingsytan. Det blir provsmakning av chili, så ta med egen vattenflaska om du är känslig.”
Tid: 31 augusti kl 13 Plats: Stora gatan 41
Föreläsningen på takfarmen kostar 150 kr och behöver anmälas via mail på johannes@farbrorgron.se samt att beloppet swishas till nummer 123 261 02 85. Maxantal är 80 personer och först till kvarn gäller. Maila gärna innan du swishar så att jag verkligen kan garantera att du får plats.
I år odlar vi, Christopher och jag på Takfarmen1 för sjätte året i rad. Genom takodlingen har vi gjort en hel del nya upptäckter och kommit på en hel del intressanta odlingslösningar. Från början var det ett roligt experiment men nu har det också kommit att bli en källa för mängder av underbara egenodlade grödor. Årligen skördar vi mellan 200- 300 kg tomater, 30 kg chilifrukter, några kilo sallat, tomatillos, paprikor, rotfrukter, sötpotatis, rotselleri samt en hel del kryddor, intressanta bladgrönsaker samt blommor.
Välkomna upp! Johannes
Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.
Dags för kurs? Vinterns kurser närmar sig och nu är det rätt tid att ladda för nästa säsong! Den 8 /12 är det dags för Göteborg och den 15/12 i Stockholm Även Färnahelgen… Läs mer: Kurs i Göteborg, Stockholm och Skinnskatteberg
Visst kan man göra tacosås utan att koka såsen först, och där man odlat alla ingredienser själv, både på egen tomatsås och krossade tomater på burk eller tetra. Den här såsen förvånade alla… Läs mer: Tacosås du inte behöver koka
Varför har vi så många tomater på hösten? Är det inte på sommaren man skördar de solmogna frukterna? Ja, det beror dels på vilken drömbild man har och på var man bor när… Läs mer: Varför har vi så många tomater på hösten?
Oavsett vilken årstid det är vill vi ha kläder som sitter skönt och som sitter bra. Den här artikeln gör vi tillsammans med Operose vars kläder vi använt de senaste 10 åren och som är… Läs mer: Höst i trädgården med Operose arbetskläder
Just nu är det en fantastisk tid att skörda jordärtskockor. När man tröttnat på jordärtskockssoppa kan man testa att syra jordärtskockor. Det är fantastiskt gott! Smaken av syrade jordärtskockor är mild, syrlig och… Läs mer: Syra jordärtskockor – enkelt och gott
Under vår mörka vinter i Skandinavien är det inte helt fel att skaffa sig färska bladgrönsaker på egen hand genom att odla inomhus. Vi brukar göra på två sätt, antingen odlar vi i… Läs mer: Odla bladgrönsaker inomhus
Lämna ett svar