Din varukorg är för närvarande tom!
Göra egna julklappar – frukostpaket till frukostnjutaren

Visst är det roligt att få presenter som någon skapat eller plockat ihop på egen hand? Det tycker vi och det är minst lika roligt att själv skapa något att ge bort, som ett frukostpaket till exempel.
Att ordna med hemgjorda julklappar är roligt och brukar vara uppskattade av de flesta, men inte alla. Viktigt är nog att först ta reda på om mottagaren är av en sådan sort som uppskattar sådant som är hemgjort eller ej. Barn och ungdomar kan vara ganska kräsna till exempel.
Ett bra tips är ge bort sådant som verkligen är gott, fint och användbart på riktigt. Gärna sådant som personen i fråga brukar tycka om eller är intresserad av eller nyfiken på. Utöver det är förpackningen mycket viktigt. Det ska vara med stil och finess.
Vi brukar tänka att det vi vill ge bort ska ligga i en fin låda eller burk, gärna en återanvänd. Men det får absolut inte finnas spår av en tidigare etikett och eventuella gamla företagsloggor måste döljas. En fin påse av något slag kan också vara fin att lägga något i. Man kan vika en egen eller så kanske man har sparat en fin påse man själv fått.
Fina etiketter
Skriv gärna en egen etikett med fin penna och handstil som man kan klistra fast eller kanske hänga med ett fint snöre. En trevlig korg, vacker skål eller ett fat är också trevligt. Att använda celofan kan göra att ens present ser lyxig ut. Det viktigaste är att det ser fint och tilltalande ut. Tänker man efter själv, blir man ju lite mer glad ifall arrangemanget är vackert och personligt, än om det är lite slafsigt.
Vi brukar undvika att ge bort varor som behöver förvaras i kylskåp av den enkla anledningen att det finns risk att innehållet blir dåligt om det är i rumstemperatur för länge.

Frukostpaket
Under julledigheten kan det var lite mysigt att njuta av en fin frukost. Därför tänkte vi att ett frukostpaket skulle kunna uppskattas. Eftersom vi under årens lopp införskaffat oss en del loppisfynd brukar vi ofta kunna leta fram något som kan göra presenten ännu lite trevligare, som här en liten tekopp och sil.
I frukostpaketet har vi lagt ner Johannes favorit-teblandning. Den består av torkad Johannesört (såklart), timjan och mynta. De torkade örterna får gärna ligga i vattnet och dra några minuter innan man dricker teet. En äppel- och kanelgranola är gott till yoghurten och till julknäckebrödet kan man njuta av en marmelad gjord på rabarber, jordgubb och vanilj. Det hade också passat med skorpor, kex och inlagd gurka.
Recept: Egen granola med smak av äpplen och kanel, julknäcke, Sagolik sylt med jordgubbar, rabarber och vanilj (vi använder sylten som marmelad)
Theres Lundén & Lundén
Våra senaste inlägg
- Odla kallt – vårså majsSist ut bland våra kalla sådder utomhus är de som görs i maj månad. Däribland har vi majs av alla de slag. Här berättar vi om vårså majs kallt. Under en massa år… Läs mer: Odla kallt – vårså majs
- Guldvatten – gåvan som aldrig slutar att geDet är väldigt många som använder kiss, eller guldvatten som många av oss kallar det, i sina odlingar. För varje år blir vi bara fler och fler. Kiss är den bärbara gåvan vi… Läs mer: Guldvatten – gåvan som aldrig slutar att ge
- Odla dig ur krisen – Boda glasbruk 17 majEndagskursen ”Odla dig ur krisen” handlar om att odla och leva utifrån ett krisperspektiv. Genom att odla kallt och serieodla, att så vid flera tidpunkter och att samodla, det vill säga att blanda växter med varandra… Läs mer: Odla dig ur krisen – Boda glasbruk 17 maj
- Rosettkål – tips för lång och stor skördDet är få kålsorter som är som rosettkål och kan leverera mycket mat under lång tid. Det här är snudd på världens bästa kål, tycker vi. Sedan vi odlade den för första gången… Läs mer: Rosettkål – tips för lång och stor skörd
- Tack för att ni gör vårt arbete möjligtVi är så otroligt glada över alla er som hittar till oss, Farbror Grön. Till dig som är premium-läsare på farbrorgron.se vill vi ge ett extra stort tack, du får verkligen vårt arbete… Läs mer: Tack för att ni gör vårt arbete möjligt
- Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberreceptHos oss är rabarberbladen frodiga och fina och det är snart dags att börja skörda på allvar. Men vad ska man göra när man tröttnat på rabarberpaj? Här följer ett gäng rabarberrecept inklusive… Läs mer: Rabarberfrossa – 6 läckra rabarberrecept
- Gör gratisplantor av dina gurkorGör gratisplantor av dina gurkor: Det fina med gurksticklingar är att man slipper så nya frön och att man med hjälp av en sax och ett glas vatten kan skapa en exakt plantkopia… Läs mer: Gör gratisplantor av dina gurkor
- Langos – maten man inte kan sluta att ätaVi älskar langos. Dessa friterade knapriga bröd som efter att de svalnat toppas med olika delikata ingredienser är hysteriskt goda. Det här är en maträtt där det är svårt att sluta äta, man… Läs mer: Langos – maten man inte kan sluta att äta
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar