Det kanske ser brutalt ut

Men jag måste begränsa ”Anmores Treasures” De växer alldeles för bra! Sen så behöver jag sticklingar till Earthboxlådorna och till några vänner.
Även  ”Aztek Negro” som är en högväxande coctailtomat måste stoppas och ge sticklingar.
Fördelen med att så tomater så tidigt som jag sådde dem i år, är att när de kommit upp i storlek så är det bara att ta sticklingar och göra nya plantor. De nya sticklingsförökade plantorna får den första blomklasen längre ner på stammen. Nere till vänster står en kruka fattimansginseng ”Codonopsis pilosula”  Det var fel ”Gynostemma pentaphyllum – jiaogulan heter den.
Johannes Wätterbäck

Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

8 svar till ”Det kanske ser brutalt ut”

 1. Gynostemma pentaphyllum – jiaogulan – denna variant av fattigmans ginseng. Lär förlänga telomererna och därmed livet!

  1. Hoppsan är det den superväxten jag fått av dig! Jag läste på lite och den verkar vara bland det bästa man kan stoppa i sig. Tack igen 🙂 / Johannes

 2. Profilbild för Farbror Grön
  Farbror Grön

  Tack.Det kan jag tänka mig att göra. Just nu lever de ett tillbakadraget liv i sina krukor, men rötterna ser jättefina ut. Så snart de är dags att ta sticklingar från dem så reserverar jag en till dig. Fin sida du har, spännade!

 3. Hejsan!

  Fin blogg 🙂

  Jag har nyligen upptäckt denna "fattigmans ginseng" och letar efter sticklingar. Skulle du kunna tänka dig att skicka en stickling via post? Självklart står jag för porto och besväret 🙂

  Skall läsa vidare på bloggen nu!

  Vänligen
  Albin
  Mentalfrihet.nu

 4. Hej Johannes,
  Sökt med ljus och lykta efter plantor och/eller frön från Gynostemma och din hemsida kom upp med det här inlägget från 2013. Skulle man kunna köpa stickling och / eller frö av dig?
  Om ok, funkar det att svischa?

  Vänliga gröna hälsningar
  Åsa

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Hej, jag har tyvärr inga plantor kvar, det var länge sedan vi hade några, då vi fick in bladmögel och jag blev tvungen att slänga dem. Jag vet inga andra som har.Testa att gå med i facebookgruppen Farbror Gröns trädgårdsland och ställ din fråga där, kanske kan du hitta någon på det sättet / Johannes

 5. Profilbild för Michael Marcus
  Michael Marcus

  Gynostemma frön finns att köpa på nätet. Köpte och odlade dem utomhus en sommar. Gav fin skörd. /Mick

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Härligt 🙂

   / Johannes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *