Din varukorg är för närvarande tom!
Glutenfria semlor med mandelmjöl

Att kunna bjuda på nybakade glutenfria semlor sötade med honung är roligt. Självklart skiljer sig dessa åt en del i både smak och konsistens, men vi blev positivt överraskade när vi efter lite experimenterande fick till det här receptet.
Ingredienser till 10-12 glutenfria semlor
- 4 ägg
- 1-2 msk honung
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl kokosmjöl
- 1,5 dl mandelmjöl
- 2 msk chiafrön
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1-2 tsk stött kardemumma
- En nypa salt
Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och honung så fluffigt du kan. Häll därefter i alla ingredienser och låt smeten stå och svälla i 10-30 min. Häll smeten i en smord muffinsplåt/ formar och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt dem svalna på ett galler och skär därefter bort en topp från varje bulle.
Ingredienser till fyllning
- 2 dl grädde
- 3-6 msk honung
- 1 dl mandelmjöl
Gör så här: Vispa grädden så att den blir ”lagom” hård. Blanda mandelmjöl och honung i en skål för sig. Spä ut mandelmassan med lite vispad grädde och arbeta in grädden till lagom konsistens. Gröpa ur en tesked ur varje bulle på mitten och fyll med honungsmandelmassan, spritsa ut en klick grädde och lägg på locket. Sikta med lite florsocker och servera.
Andra semelrecept: Minisemlor med hallon och mandelmassa, Plättar med smak av semla
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Våra senaste inlägg
- Arbetskläder att leva i – året om i trädgårdenDetta inlägg är gjort i samarbete med Operose. Vi har använt deras arbetskläder i många år och kan med handen på hjärtat säga att de är slitstarka, bekväma och fungerar året om i… Läs mer: Arbetskläder att leva i – året om i trädgården
- Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025Äntligen är det dags att kliva ut i världen och bli mer utåtriktad rent fysiskt. Under 14 år har vi, främst jag Johannes, rest land och rike, ja i hela Norden runt och… Läs mer: Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025
- Paprika – skörda, lagra, lagaFå ut mer av din paprikaskörd. Här får du tips om hur du skördar paprika, lagrar frukterna på bästa sätt och använder paprikan i matlagningen. Varje år odlar vi paprika. Det är verkligen… Läs mer: Paprika – skörda, lagra, laga
- Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som viNu är det dags att fundera på vilka blomsterlökar som ska pryda våren och sommaren 2026. Sorter, form, färg och inte minst om man får ha dem ifred är aspekter väl värda att… Läs mer: Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som vi
- Odla steg för steg – vintersallatNu är det dags att så vintersallat – den lilla, tåliga sallaten som klarar kylan och ger fräscha gröna blad hela vintern. Med sin milda, nötiga smak och rosiga ton är den en… Läs mer: Odla steg för steg – vintersallat
- Vi plockar tomaterna grönaUnder sommar och höst pratas det mycket om tomater i odlarforum. En vanlig fråga som dyker upp, när vi visar våra skördar, är varför vi ofta plockar tomaterna gröna. Myten om solmogna tomater… Läs mer: Vi plockar tomaterna gröna
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Lämna ett svar