Farbror Grön bygger balkong på Nordiska Trädgårdar

För oss odlingsnördar är den årliga mässan, Nordiska trädgårdar i Älvsjö, nästan ett måste. På torsdag 6/4 slår portarna upp för allmänheten och mässan avslutas på söndag 9/4. Men redan idag åker vi, Theres & Johannes, dit för att förbereda vårt medverkande.

Vi har fått i uppdrag att inreda en balkong i den traditionella balkongutställningen. Vi har ju såklart haft flera riktiga balkonger genom åren, men faktiskt aldrig i något gynnsamt väderstreck. Så vår erfarenhet av en frodig balkong är ytterst minimal.

Utifrån vår bristande erfarenhet har vi då fått tänka såhär. Hur skulle Farbror Gröns balkong se ut om vi fick önska oss allt vi vill ha av en uteplats? Vi landade i att det mer skulle bli tal om skog än om stad. Det är i staden vi arbetar mest, men i skogen vi kopplar av. Mer än så kan vi inte avslöja ännu. Men tar du dig till mässan och balkongutställningen så finner du vårt bidrag där. Du kan följa oss på instagram (farbrorgron.se) där vi kontinuerligt kommer lägga ut bilder på byggandet.

Vår balkong finner du i B-hallen där hela balkongutställningen finns. Vår balkong heter ”Farbror Gröns balkong” och har den särskilda monterbeteckningen B05:31.

För att kunna göra vår monter har vi fått hjälp av ett gäng trevliga företag: vårt bostadsbolag Mimer i Västerås har bekostat den underbara väggbilden från vår skogsträdgård, Willab Garden har lånat ut flera fina inredningsdetaljer, Gustavsberg har bidragit med det lilla nätta och vackra badkaret, Klostra Handelsträdgård har sänt oss ett flertal småplantor, Hasselfors Garden levererade jord och gödsel, Boanäs gav oss en rökmaskin, Eldgarden har givit oss de handgjorda trädgårdsredskapen. Ett särskilt tack vill vi ge Granngården som på mycket kort varsel kunde bistå oss med grön fägring. Läs gärna om oss i  Granngårdens magasin nr 1 .

Så härligt det är då att tänka på det fina samarbetet vi har tillsammans med Sara Bäckmo och Skillnadens Trädgård. Tillsammans med Sara kommer vi att framträda med vår podcast Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck på scenen Ätbart vid två tillfällen för att göra liveinspelningar. Ni ser och hör oss, lördag kl 12.00 & söndag 13.30.


Vi ses på mässan!

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

 


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Farbror Grön bygger balkong på Nordiska Trädgårdar”

  1. Det blir spännande att se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *