Våra godaste kolakakor – Citronkolakakor

citronkolakakor

Vi älskar kolakakor och kryddar dem på olika sätt från gång till gång. Just nu rev vi ner skalet från två ekologiska citroner och toppade det med råsocker och vips hade vi skapat citronkolakakor.

Ingredienser 
200 g smör
2 dl socker
2 ekologiska citroner
2 msk vaniljsocker
2-3 rågade matskedar med sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
En eller ett par nypor salt

Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader och blanda smöret och sockret så att det blir så poröst som möjligt. Riv skalet från citronerna och blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt därefter alla ingredienser och arbeta ihop till en deg. Rulla ut den färdiga degen i 4 längder och placera dem på längden på en bakplåt. Platta till dem en aning och skjut in plåten i mitten av ugnen. Grädda i 10-14 minuter. Ta ut plåten och skär upp längderna i lagom stora bitar, gärna på diagonalen och sockra dem medan de är varma. Kakorna vinner på att inte bli för brungräddade, de är godast om de är ganska ljusa.

Johannes Wätterbäck

Flera goda recept finner du på farbrorgron.se/recept


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

2 svar till ”Våra godaste kolakakor – Citronkolakakor”

 1. Profilbild för Karin Nisses
  Karin Nisses

  Jättegoda citronkolakakor! Kan tipsa om att varje gång du ska använda bara citronsaft, passa på och ta potatisskalaren. Torka sedan skalen och kör dem i mixern! En msk torkade citronskal motsvarar en hel citron! Dessa torkade citronskal kan du använda överallt och slipper citroner som ligger och torkar. #matpa20kvadrat Karin

  1. Profilbild för Farbror Grön
   Farbror Grön

   Tack för smart tips! Det ska vi göra nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *