Detta har blivit en stående maträtt hos oss på senaste tiden. En bowl går att variera som man tycker. Vi tycker det blir bäst att inte blanda allt innan i skålen, utan att man själv får göra det om man så önskar.
Ingredienser till 4 skålar
- 4 dl kokt kall fullkornpasta
- 2-3 dl gurka strimlad
- 2-3 dl strimlad morot
- 4 st stekta quornfiléer med någon god kryddning (eller något annat proteinrikt)
Bondbönshummus
- 450 gr kokta och kalla bondbönor (funkar också med gröna ärtor)
- 2-4 msk tahini
- saft från en citron
- en vitlöksklyfta
- lite olja
- ev lite vatten
- salt och peppar
Gör så här: Börja med att koka pastan och låt den svalna. Gör sedan hummusen. Pressa vitlöksklyftan och blanda med en skvätt olja. Micra i 20 sekunder. Detta gör att vitlöken får en fin och rund smak. Mixa bondbönorna med citronsaft, tahini, vitlöksoljan, salt och peppar. Känns röran allt för fast, kan man tillsätta lite vatten.
Strimla gurka och morot. Stek quornfiléerna och skär dem sedan i centimetertjocka skivor. Fördela pasta, morot, gurka och bönhumusen i 4 skålar. Lägg quornbitarna överst. Garnera gärna varje bowl med något. Vi hackade över lite lökblast.
Theres Lundén
Lämna ett svar