Din varukorg är för närvarande tom!
Bokashi kökskompostering. Del 1
Vill du veta mer om Bokashi kökskompostering eller EM så kika in på de här ställena.
Våra senaste inlägg
- Vi sår alla ettåriga blommor kallt!Vi sår alla ettåriga blommor kallt och slipper springa ut och in för att avhärda våra växter innan utplantering. Det var ett vanligt och smått omständigt scenario när vi sådde dem inomhus. I… Läs mer: Vi sår alla ettåriga blommor kallt!
- Vi odlar sockerrörVi odlar sockerrör : Jag behöver spännande grödor som driver mig framåt. När jag fick tag på frön till sockerrör gnistrade det till i mitt odlarhjärta. Tänk att göra eget socker! Undrar hur… Läs mer: Vi odlar sockerrör
- Gängliga tomatplantor – Halshugg demDärför halshugger jag mina tomatplantor: Om och när jag förodlar och inomhusodlar tomater och när de blir höga och gängliga, klipper eller kapar jag plantorna. Jag kallar det för att jag halshugger tomatplantorna men… Läs mer: Gängliga tomatplantor – Halshugg dem
- Eterneller – evighetsblommorEterneller är fantastiska blommor. De skapar färgklickar i odlingen och kan dessutom sparas och tokas utan att de tappar sin färg eller form. För många pollinatlörer är de viktiga och inte sällan besöks… Läs mer: Eterneller – evighetsblommor
- Farbror Grön i Borås 2 aprilVarmt välkommen till invigningen av Sjuhärads fröbibliotek! Här kan du låna fröer, få inspiration och kunskap om odling och dela odlingsglädjen med andra.Under invigningen kan du ta del av:*Praktiska odlingstips från Farbror grön:… Läs mer: Farbror Grön i Borås 2 april
- Välkommen till oss på Nordiska trädgårdar A 21:34På Nordiska trädgårdar den 27 – 30 mars finns vi i montern A 21:34, mittemot Gjordnära. Välkomna att titta förbi och säga hej och sitta ner och kika i våra böcker bla den… Läs mer: Välkommen till oss på Nordiska trädgårdar A 21:34
- Samplantera broccoli, sallat, shungiku, trumpetblomma och jätteeternellAtt samplantera är roligt och framför allt vackert. Genom att kombinera olika växter på en och samma yta kan det bli otroligt effektfullt och man får mycket att äta. Bästa kombinationen tycker vi,… Läs mer: Samplantera broccoli, sallat, shungiku, trumpetblomma och jätteeternell
- Vi sår allt i planteringsjord!Kan man så sina frön i planteringsjord? Eller måste man använda såjord för att lyckas med sina inomhus eller utomhus/ kallsådda plantor? Behöver man tillsätta vermikulit, pimpsten eller perlit för att det ska… Läs mer: Vi sår allt i planteringsjord!
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
5 svar till ”Bokashi kökskompostering. Del 1”
Hej! Jag ska börja stadsodla på kommunal mark i Stockholm i vår och komposterar med Bokashi hemma. Funderar över om man får blanda avfallet med jord på allmän plats. Hur har ni gjort? Behövde ni nåt tillstånd?
Tack för en inspirerande blogg!
/SannaHej det låter kul:) Vart ska ni börja odla någonstans? Vi har inte behövt något tillstånd mer än muntligt då vi gjort det som ett experiment tillsammans med kommunens egnet bostadsbolag MimerAB. Det bästa är ju att kolla med kommunen och försöka få tag på rätt människa direkt, många känner ju inte till bokashitekniken. Vi har inte haft några problem med avfallet vare sig doft eller djur som velat åt den. Men det verkar som att maskarna verkligen älskar avfallet när det är fermenterat och det är ju precis vad man vill. Skickar med en länk till vårt underbara bostadsbolag Mimer AB som sponsrar oss med det mesta. Från mark till utsäde:) https://www.mimer.nu/res/themes/mimer/pages/cm/SliderArticle.aspx?cmguid=3f4574f3-8ab7-4e67-9a32-ba9bf648d554&childguid=efa5d582-ac17-4cda-a5a3-1b4dc581ec29
Tack för tipset! Ska kolla med kommunen.
Vi ska odla på Lilla Essingen. Vi har bildat en förening med ett 20-tal medlemmar och kommer ha ett 40-tal pallkragar till att början med. Det ska bli spännande!Hej! Detta låter mycket intressant. Vi ha ju dagligt köksavfall, kan man lägga i rester varje dag, eller måste man vänta två veckor tills en omgång är klar? Vad gör man under tiden?
mvh/Carina
Den här artikeln skrevs inte igår ser jag. Men vill iaf informera att jag handlat bokashiströ och ngt som heter eMB Aktiv – tror jag det var – från Mikrojord.se – (som vi besökte under vår kul-tur-tur bland trädgårdar och konst i södra Sverige). Där beställer man sina produkter från Österrike. Kliet är helt torrt . Den flytande varianten – eMB Aktiv – är lämpligt till latrinkomposten och annan trädgårdskompostering. Minns inte riktigt men tror att det fungerar i dammar, avloppsbrunnar etc. Ska bli spännande att se hur det fungerar i lådorna.
/K
Lämna ett svar