Din varukorg är för närvarande tom!
Bokashi kökskompostering. Del 1
Vill du veta mer om Bokashi kökskompostering eller EM så kika in på de här ställena.
Våra senaste inlägg
- Odla steg för steg – ärterAtt odla ärter är enkelt, roligt och väldigt givande. Dessutom är de en perfekt gröda för både nybörjaren och den mer erfarna odlare. Här berättar vi om hela odlarvägen från frö till skörd.… Läs mer: Odla steg för steg – ärter
- Arbetskläder att leva i – året om i trädgårdenDetta inlägg är gjort i samarbete med Operose. Vi har använt deras arbetskläder i många år och kan med handen på hjärtat säga att de är slitstarka, bekväma och fungerar året om i… Läs mer: Arbetskläder att leva i – året om i trädgården
- Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025Äntligen är det dags att kliva ut i världen och bli mer utåtriktad rent fysiskt. Under 14 år har vi, främst jag Johannes, rest land och rike, ja i hela Norden runt och… Läs mer: Föreläsningar, evenemang och kurser hösten 2025
- Paprika – skörda, lagra, lagaFå ut mer av din paprikaskörd. Här får du tips om hur du skördar paprika, lagrar frukterna på bästa sätt och använder paprikan i matlagningen. Varje år odlar vi paprika. Det är verkligen… Läs mer: Paprika – skörda, lagra, laga
- Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som viNu är det dags att fundera på vilka blomsterlökar som ska pryda våren och sommaren 2026. Sorter, form, färg och inte minst om man får ha dem ifred är aspekter väl värda att… Läs mer: Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som vi
- Odla steg för steg – vintersallatNu är det dags att så vintersallat – den lilla, tåliga sallaten som klarar kylan och ger fräscha gröna blad hela vintern. Med sin milda, nötiga smak och rosiga ton är den en… Läs mer: Odla steg för steg – vintersallat
- Vi plockar tomaterna grönaUnder sommar och höst pratas det mycket om tomater i odlarforum. En vanlig fråga som dyker upp, när vi visar våra skördar, är varför vi ofta plockar tomaterna gröna. Myten om solmogna tomater… Läs mer: Vi plockar tomaterna gröna
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
5 svar till ”Bokashi kökskompostering. Del 1”
Hej! Jag ska börja stadsodla på kommunal mark i Stockholm i vår och komposterar med Bokashi hemma. Funderar över om man får blanda avfallet med jord på allmän plats. Hur har ni gjort? Behövde ni nåt tillstånd?
Tack för en inspirerande blogg!
/SannaHej det låter kul:) Vart ska ni börja odla någonstans? Vi har inte behövt något tillstånd mer än muntligt då vi gjort det som ett experiment tillsammans med kommunens egnet bostadsbolag MimerAB. Det bästa är ju att kolla med kommunen och försöka få tag på rätt människa direkt, många känner ju inte till bokashitekniken. Vi har inte haft några problem med avfallet vare sig doft eller djur som velat åt den. Men det verkar som att maskarna verkligen älskar avfallet när det är fermenterat och det är ju precis vad man vill. Skickar med en länk till vårt underbara bostadsbolag Mimer AB som sponsrar oss med det mesta. Från mark till utsäde:) https://www.mimer.nu/res/themes/mimer/pages/cm/SliderArticle.aspx?cmguid=3f4574f3-8ab7-4e67-9a32-ba9bf648d554&childguid=efa5d582-ac17-4cda-a5a3-1b4dc581ec29
Tack för tipset! Ska kolla med kommunen.
Vi ska odla på Lilla Essingen. Vi har bildat en förening med ett 20-tal medlemmar och kommer ha ett 40-tal pallkragar till att början med. Det ska bli spännande!Hej! Detta låter mycket intressant. Vi ha ju dagligt köksavfall, kan man lägga i rester varje dag, eller måste man vänta två veckor tills en omgång är klar? Vad gör man under tiden?
mvh/Carina
Den här artikeln skrevs inte igår ser jag. Men vill iaf informera att jag handlat bokashiströ och ngt som heter eMB Aktiv – tror jag det var – från Mikrojord.se – (som vi besökte under vår kul-tur-tur bland trädgårdar och konst i södra Sverige). Där beställer man sina produkter från Österrike. Kliet är helt torrt . Den flytande varianten – eMB Aktiv – är lämpligt till latrinkomposten och annan trädgårdskompostering. Minns inte riktigt men tror att det fungerar i dammar, avloppsbrunnar etc. Ska bli spännande att se hur det fungerar i lådorna.
/K
Lämna ett svar