Boka föreläsning 2019 – vinter och vår

Snart börjar en ny föreläsningssäsong och jag beger mig ut för att inspirera och prata odling. Välkomna att boka föreläsning!

Som det ser ut just nu, har jag flest luckor i min kalender under januari samt under maj – juni.  Helt omöjligt är det inte andra vårmånader, beroende på vilka dagar som efterfrågas. Ni når mig enklast och snabbast på johannes@farbrorgron.se. 

Mina två populäraste föreläsningarna
Mina två populäraste föreläsningar är ”Odla där du är” och ”Odla hela året”
Odla där du är

Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla! Vill du skörda 400 cocktailtomater i ett österfönster utan växtbelysning eller 25 krispiga slanggurkor under maj? Kanske vill du bygga upp en örtagård på din balkong eller skapa en perenn grönsaksodling som inte kräver så stor skötsel? I föreläsningen Odla där du är berättar jag hur du enkelt kan odla goda grönsaker i dina fönster på din balkong, takterrass, pallkrage, utanför husknuten eller vid din sommarstuga utan att du är där så ofta. i växthus eller på friland. Jag varvar praktiska odlingstips med sortrekommendationer och gröna recept. 

Odla hela året

I föreläsningen Odla hela året berättar jag hur man kan tänja på gränserna och odla ätbart under så lång tid som möjligt, hur man kan utnyttja plats för att få flerskördar på liten yta, hur fönsterbrädan kan ge grönt då utomhusklimatet inte kan och hur man kan odla under vinter och tidig vår utan vare sig värme eller belysning. I odla hela året får ni också stifta bekantskap med perenna grönsaker, hur man serieodlar för fler säsonger under samma säsong samt hur man kan skörda höst och vinter. Därtill ger jag läckra tips på vad man kan göra med sin skörd. Varför begränsa odlandet bara till vår och sommar, när året har två årstider till som kan grönska?

Andra föreläsningsförslag
Flera fingrar gröna – En resa in bland grödor i våra odlingshandböcker

Odla för smak – Vad gör man med sin skörd
Kvinnorna i mitt odlarliv
Mina älskade blommor
Stadsodling – hur kommer man igång
Stadsodling – Att odla på tak
Stadsodling – Att praktisera hållbar utveckling
Stadsodling – Vad händer i en stad där människor börjar att odla
Odlandets grunder
Vad gör man med skörden
Odla med naturen

Skräddarsydda föreläsningar

Jag har en förkärlek att även skräddasy föreläsningar efter era behov och intressen. Kanske vill ni kombinera olika teman eller har någon fråga som bli verkligen vill ha svar på? Några kanske vill att jag går på djupet med ätbara grödor, andra vill veta hur det går till att odla tillsammans eller att bara odla för skönhetensskull. Tveka inte att att fråga om maj kan matcha era behov och eller önskningar.

Hur det går till

Ofta föreläser jag 1,5 – 2 h sedan brukar det bli ca 20- 45 min frågestund och bokförsäljning. Jag brukar också ha något smakprov med mig. Ofta en syrad chilisås som jag blandar ut i lite gräddfil och bjuder på tillsammans med nachos. Är det så att ni har öppet för allmänheten och tar inträde och vill nå ut till fler odlare så sprider jag gärna eventet i våra mediala kanaler och lockar fler.

Ser fram emot att komma till er.

 Johannes Wätterbäck


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *