Din varukorg är för närvarande tom!
Äppelpaj med kardemumma

Ingredienser
Det här är en sådan där äppelpaj där man lägger äpplena i den smorda botten och kladdar ut den härliga smeten ovanpå. Vill du ha den extra krispig kan du dessutom blanda i 1 dl solroskärnor eller valnötter. Ofta ångrar jag mig att jag bara bakade en paj för jag hoppas alltid att det ska bli något över till 10 – kaffet dagen efter. De gånger de faktiskt blivit det har jag blivit utskälld när jag hämtat barnen på fritids. Men jag kan inte låta bli en sådan här skapelse som bara står alldeles ensam i kylskåpet och flörtar med mig. Kanske är det bäst att sluta baka den för familjelyckans skull?

Våra senaste inlägg
- Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som viNu är det dags att fundera på vilka blomsterlökar som ska pryda våren och sommaren 2026. Sorter, form, färg och inte minst om man får ha dem ifred är aspekter väl värda att… Läs mer: Dags för blomsterlökar men gör inte samma misstag som vi
- Odla steg för steg – vintersallatNu är det dags att så vintersallat – den lilla, tåliga sallaten som klarar kylan och ger fräscha gröna blad hela vintern. Med sin milda, nötiga smak och rosiga ton är den en… Läs mer: Odla steg för steg – vintersallat
- Vi plockar tomaterna grönaUnder sommar och höst pratas det mycket om tomater i odlarforum. En vanlig fråga som dyker upp, när vi visar våra skördar, är varför vi ofta plockar tomaterna gröna. Myten om solmogna tomater… Läs mer: Vi plockar tomaterna gröna
- Göra eget paprikapulver enkelt och supergottHar du fått stor skörd av paprika? Då är det perfekt läge att prova att göra eget paprikapulver! Här får du tips om torkning och förvaring så att du kan njuta av smaken… Läs mer: Göra eget paprikapulver enkelt och supergott
- Två föreläsningar i helgen – Enköping och VästeråsTill helgen gör jag två föreläsningar i Västmanland. Lördagen den 6/9 dyker jag upp i Enköping kl 12:30 i Drömparken under evenemanget Trädgårdsdagen i Enköping. Söndagen den 7/9 kl 11 finner ni mig… Läs mer: Två föreläsningar i helgen – Enköping och Västerås
- Majs – skörda, lagra och lagaNu i augusti börjar vi skörda vår majs. Det är alltid så spännande att se hur det har gått. Här delar vi med oss av våra bästa tips för skörd, lagring och mattips.… Läs mer: Majs – skörda, lagra och laga
- Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!Vi odlar kål utan nät varje år, och det fungerar alldeles utmärkt. Vi klämmer larver och äggsamlingar, men när angreppen blir för stora använder vi bakteriepreparatet Larvskydd. Det har räddat våra odlingar många… Läs mer: Så bekämpar vi larver som äter på våra grönsaker!
- Pak choi – skörda, lagra och lagaPak choi är en asiatisk snabbväxande bladgrönsak som kan användas både rå och tillagad. Här får du våra bästa tips för att skörda, lagra och laga denna mångsidiga bladgrönsak. Vi odlar allra helst… Läs mer: Pak choi – skörda, lagra och laga
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
5 svar till ”Äppelpaj med kardemumma”
Ren kärlek kommer i många former. Ibland pajform <3
Måste prova detta, annars är mitt tips att förhöja rabarberpajen med ingefära. Testa det!Mm, den kaken ser utrolig god og innbydende ut!
Den må jeg prøve, elsker eplekake..
Klem, IdaKardemumma i äppelpajen ska jag prova nästa gång. Annars är väl äpple & kanel "standars"!?
/Eva inneaTack ! Den här var verkligen supergod, speciellt för oss som älskar kardemumma . Ni har så många fina recept. Den inlagda Västeråsgurkan är helt super.
Aaaah, äppelpajen med kardemumma, den är bara föööör god. Har just bakat den för första gången, och jag älskar kardemumma. Tog lite vaniljglass till. Gick nästan inte att sluta äta. En ny favorit!!!
Lämna ett svar