Årets första kurser 2024 – Herrljunga, Stockholm och Sundsvall – Odla kallt

Årets första kurser odlingsdagar ”Odla kallt, hur, varför och när” dyker upp på flera ställen under 2024. Först ut är kurserna i Stockholm, Herrljunga och Sundsvall och de är rdan bokningsbara. Alla tre handlar om att odla med naturen och på ett lekfullt och naturligt sätt. Att helt utan värme och extra belysning skapa stora skördar samt blomsterfägring.

Att vi började odla kallt beror på att jag Johannes cyklade fel en gång på 1990-talet och upptäckte en växt som ville starta i kyla. Vartefter åren gått har jag testat med flera växter och det har fungerat så otroligt bra! Idag sår vi 95% av alla växter kallt istället för att hålla på med hundratals krukor inomhus och vi skördar under hela året. Under odlingsdagen på hälsans hus går vi på djupet i odlandet under vinter vår och sommar för både blommor och grönsaker. Hur man på ett enkelt sätt kan förtidliga, maximera och förlänga skördarna genom att så kallt serieodla, samplantera, odla trångt och skörda smart.

Boka din eller en medodlares plats: Herrljunga, Stockholm, Sundsvall.

Vi kommer under kurserna / odlingadagarna även beröra hur man odlar på distans, alltså där man inte är och hur man sköter om sin odling i allmänhet. Av naturliga skäl kommer vi även att komma in i samtal om att odla i kris och att odla sig ur krisen. Föredrag varvas med praktiska moment. Du kommer att lämna denna dag med inspiration, massor av kunskap och några olika sådder. Du behöver inte ha en stor trädgård för att delta men om du har det går det alldeles utmärkt! Det viktigaste oavsett var du än odlar någonstans är att lära sig att utnyttja den plats du har och tänka bortom gängse begränsningar. Inga förkunskaper krävs för denna dag. Du kommer kunna köpa våra odlingshandböcker: Odla kallt, Flera fingrar gröna  samt Skörda Lagra Laga och Odla kallt under kursdagen.

Kursinfo Herrljunga 13 januari

Plats: Herrljunga hotell konferens Järnvägsplatsen 4 524 30 HERRLJUNGA Datum: Lördag 13 januari 2024 Pris: 1550 inkl moms Tid: 9.00-16.00 Övrigt: Förmiddagskaffe med smörgås, lunch och eftermiddagskaffe med sötsak ingår i priset. OBS: maila oss om ev specialkost på kontakt@farbrorgron.se

Kursinfo Stockholm 28 januari

Plats: Hälsans Hus, Fjällgatan 23 b, Stockholm (Södermalm) Datum: Söndagen den 28 januari 2024.Pris: 1300 inkl moms Tid: 9.00-16.00 (lunch ordnas på egen hand mellan 12-13) Rekommendation: En populär restaurang med grön buffé finns i samma hus https://hermans.se/helgbuffe/. Boka gärna bord i förväg.Övrigt: Kaffe, kaka och frukt ingår i priset.

Kursinfo Sundsvall 3 februari

Plats: Scandic Sundsvall city  Trädgårdsgatan 31-33. Datum: Lördag 3 februari 2024.Tid: 9.00-16.00Kostnad: kr 1.550 inkl moms Boka din plats i webbshopen: Odlingskurs Scandic Övrigt: Förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe ingår i priset. Maila Scandic Sundscvall City i god tid innan odlingskursen på sundsvallcity@scandichotels.com om du kräver specialkost av något slag.Välkomna till gröna dagar där du kan blomma ut i ditt odlarbegär tillsammans med likasinnade.

OBS:  Vill du ge bort en kurs i present maila oss så ordnar vi med ett gåvokort. För dig som kommer på kursen, ta gärna med en påse att bära dina sådder och plantor i.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén / Välkommen in i vår kalla och enkla värld!

 


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *