Har du zucchini eller squash hemma och vill göra en snabb lunch? Då kan du göra en frittata. Här har vi smaksatt en frittata med mycket zucchini/squash, lite tomat och lök. Mums!
Ingredienser till 2 personer (en frittata)
- Ca 250-300 gr grovriven squash eller zucchini
- 4 ägg
- 2-3 msk cream cheese
- ½ lök finhackad
- 1-1,2 dl riven ost, tex Prästost
- Någon nypa vitlökspulver
- Salt och svartpeppar
- 1 stor tomat
- Olivolja till stekningen
- Salladsgrönsaker till en sallad, tex sallat, gurka, tomat, basilika.
Gör så här: Riv squash eller zucchini och ost grovt. Finhacka lökhalvan. Blanda rivet och löken med ägg, kryddor och cream cheese. Skiva tomaten. Häll en skvätt olivolja i en panna och pensla gärna ut oljan så att den täcker hela pannans yta. Lägg tomatskivorna i pappan och häll sedan ner smeten och se till att zucchini-rivet och osten är jämnt fördelat. Stek på låg värme tills frittatan stannat, det vill säga blivit fast. Frittatan ska nu vändas och stekas på andra sidan. Ta hjälp av en tallrik och lägg den ovanpå frittatan, vänd på steken så att frittatan hamnar på tallriken. Stjälp därefter ner frittatan i stekpannan ingen, med den ostekta sidan neråt. Håll koll med en steksspade hur frittatan ser ut på undersidan. När den fått en gyllenbrun yta är den klar.
Servera frittatan med en sallad.
Theres Lundén
Tips på fler zucchini-recept: 7 underbara recept med zucchini
Lämna ett svar