Hirsen ger en knaprig konsisten och ihop med vaniljen, fröna, frukterna är det få frukostar som känns så nyttiga. Servera gärna med soja/ havremjölk och en klick lingonsylt.
Ingredienser
1,5 dl hirs, hel ej flingor
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
2 msk granatäppelkärnor
5 dl vatten
4-6 dadlar skutna i tunna skivor
1 tsk vaniljpulver
2 msk chiafrön
2-3 msk havregryn
Eventuellt 0,5 – 1 dl vatten till kokningen
Gör så här: Blanda alla ingredienser i en kastrull på kvällen och låt stå framme över natten. Sätt på kastrullen på medelhög värme och koka ihop gröten under omrörning. Då dessa ingredienser inte innehåller så mycket stärkelse så blir gröten inte lika homogen som tex havregrynsgröt. Späder man med lite vatten och låter den småsjuda lite längre så får man ändå ihop den något.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel.
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar