Rabarberkaka med mandelmassa

Nu är det äntligen dags att börja skörda våra rabarber och njuta av denna krämiga och knäckiga kaka.

Ingredienser
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
1½ – 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
150 g rabarber, gärna späda stjälkar
1 tsk potatismjöl
150 g mandelmassa
florsocker

Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smörj och sockra en pajform. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Rör i socker, ägg, vetemjöl, bakpulver och salt i kastrullen med det smälta smöret. Bred ut smeten i pajformen. Skär rabarbern i tunna skivor och blanda med potatismjölet. Sprid ut dem på smeten. Grovriv mandelmassan över den ogräddade kakan. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Precis innan kakan ska ätas brukar vi pudra över florsocker. Vill man kan man även servera vaniljsås till.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *