En quinoasallad med blandade grönsaker kan varieras idet oändliga. Allt beror på vilka grönsaker man har för tillfället.
Vad gott det är med sallader i olika former! Och var roligt det är att bara kunna gå ut i odlingen och plocka ihop en famn med grönsaker och göra sig en härlig middag. Till den här salladen har vi en citrondressing. Det är fasligt gott tillsammans med gulbetor tycker vi.
Quinoasallad med blandade grönsaker
Ingredienser för 4 personer
- Quinoa för 4 personer
- 1 zucchini + olja till stekning
- 2-3 stora gulbetor (rödbetor går också bra, men brukar färga av sig)
- 2-3 nävar brytbönor
- 2 st rödlökar
- 8 st körsbärstomater
- Chevré
- Solrosfrön, pumpafrön och mandlar
Dressing
- 1 msk flytande honung
- ½ tsk Dijonsenap
- Saft av ½ – 1 citron + cest
- ½ dl olivolja
- Salt
- vitpeppar
Gör så här: Skala och dela betorna i mindre bitar. Koka mjuka i saltat vatten. Koka quinoan enligt förpackningens anvisning. Se till att det inte blir överkokt för då blir det mest som gröt. Koka upp saltat vatten och lägg ner brytbönor. Låt koka några minuter tills de är mjuka. Dela zucchinin i tjocka skivor och sedan i trianglar (tårtbitar). Dela rödlökarna i klyftor Fräs lök och zucchini i olja så att de får lite färg. Rosta frön och mandlar i en torr stekpanna på medelvärme. Låt betor, quinoa, bönor, zucchini, lök, frön och mandlar svalna.
Dela körsbärstomaterna. Skär Chevré-osten i centimetertjocka skivor. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
Fördela quinoa och grönsaker om vartannat i en tallrik. Överst placeras Chevré-osten och allra övers de rostade fröna och mandlarna. Dressingen ringlar man över vid serveringen.
Theres Lundén
Fler förslag på ljummensallad: Bulgursallad med halloumi, Quinoasallad med rostade rotfrukter
Lämna ett svar