Champinjonsoppa

 

Denna härliga soppa åt jag första gången under en resa i USA. Smaken satt i länge och jag bestämde mig direkt att jag själv skulle försöka skapa denna smakupplevelse på hemmaplan. Nu har jag gjort den många gånger och känner mig mycket nöjd med resultatet.

Ingredienser för 3-4 port
500g färska champinjoner
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2-3 msk smör
1 dl torrt vitt vin
0,5 l grönsaksbuljong
4 dl grädde
örtsalt
persilja

Gör så här: Skär svampen i mindre bitar, finhacka vitlök och gul lök. Fräs svamp och lök i smör i några minuter. Tillsätt vinet och låt koka in. Häll i buljongen och koka i 10-15 minuter. Mixa med stavmixer till relativt slät konsistens. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp. Salta efter smak, gärna med örtsalt och blanda i finklippt persilja.

Theres Lundén

 

 


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *