Earthboxes på olika ställen

Vi/ Farbror Grön odlar på flera sätt och på flera ställen. I pallkragar, på friland, i vatten, inomhus, i odlingsbäddar, på balkongen, i växthus mm. En låda som vi testat i ett år nu heter Earthbox och vi tycker att den är jättebra. Vi kommer fortsätta att odla i dessa i år och testa flera grödor det här året. 2012 odlade vi uteslutande tomater i dem. Kombinationen täckodling i hjulförsedd låda med underbevattning och ekologisk gödsel fungerar mer än väl. Den är lika bra inomhus som utomhus, i växthus, på landet eller mitt i stan. I år kommer också ”Nätverk stadsodling Västerås” odla i Earthboxes mitt i staden, men mer om det senare.
Inomhus på en arbetsplats med två Tinytim tomatplantor i en Earthbox..

 

Dessa Earthboxes står på förskolan Emilia Öst i västerås. I varje låda växer tre ”Tiny tim” tomatplantor.
Efter att vi planterat tomatsticklingarna i Earthboxarna så placerades de mitt i byggnaden och lapar nu sol i ett söderfönster. Pedagoger och barn sköter uppbindning, vattning och pollinering.

I vintras övervintrade vi en tomatplanta i en Earthbox. Då kommer man igång mycket snabbare med inomhustomatodlingen, eftersom man sticklingsförökar istället för att dra upp från frö. Man tjänar ca 1,5 mån i tid.

 

Så här såg det ut i vår stadsodling v27 2012. De är tre höga busktomatplantor i varje Earthbox.

På Margaretas altan
Johannes Wätterbäc

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total="false" button_on_newline="false" submit_button_text="Ja tack! " custom_font_size="13px" custom_border_radius="0" custom_border_weight="1" custom_padding="15" custom_spacing="10" submit_button_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color has-text-color has-black-color has-background has-light-green-cyan-background-color" email_field_classes="no-border-radius has-13-px-font-size has-luminous-vivid-amber-border-color" show_only_email_and_button="true" success_message="Klart! Ett e-postmeddelande skickades för att bekräfta din prenumeration. Gå till e-postmeddelandet nu och klicka på ”bekräfta” för att påbörja prenumerationen."]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *