Ingredienser
1 burk hela skalade tomater
1 burk grillad paprika
1 burk soltorkade tomater
2-5 tsk grönskasbuljong.
ev 1 msk ramslökolja
2-6 tsk basilikapesto
4 nävar dinkelskruvar tricolore eller annan pasta
1 block tofu marinerad eller naturell skuren i små bitar.
Blandade rostade frön tex pumpakärnor och solrosfrön eller 1 påse frömix
2-5 dl vatten
eventuellt en skvätt salt
Gör så här: Ta fram två medelstora kastruller Sätt på pastavatten i en kastrull och häll ner de hela skalade tomaterna, den grillade paprikan, 2 dl vatten samt de tomaterna i den andra kastrullen. Stavmixa ingredienserna så du får soppan slät och låt den puttra på svag-medelvärme i 10-15 min, spä med vatten om den blir för tjock. Lägg nu ner 4 nävar dinkelskruvar i det kokande och saltade pastavattnet och koka dem så att de har lite tuggmotstånd kvar. När pastan är klar så häll den i ett durkslag och fortsätt med soppan. Ringla ner en matsked ramslöksolja, finhacka tofun och lägg i den, tillsätt grönsaksbuljongen, peston, lite salt och eventuellt mer vatten. Lägg i pastan och rör om. Tillsätt mer vatten om du vill ha en lösare konsistens och parera då med lite extra grönsaksbuljong och pesto så att den inte smakar för lite. Servera den med rostade frön på toppen.
Inlägget är skapat genom ett samarbete med Kung Markatta, ett företag med ekologiska livsmedel
Johannes Wätterbäck & Theres Lundén
Lämna ett svar