Enkel och supergod spenatsallad

En himmelskt god sallad och himmelskt enkel att göra. Barnen som rynkade på näsan åt spenat tidigare, brukar nu fråga efter denna enkla spenatsallad.

Det här är en sallad där man får höfta med ingredienserna. Det viktiga är att inte ta för mycket balsamico, eftersom det kan bli lite starkt.

Ingredienser:

  • Färsk spenat i valfri mängd
  • Parmesan, finriven
  • Rostade solrosfrön
  • Balsamico, gärna en söt variant
  • Olivolja

Gör så här: Rosta någon näve solrosfrön i en torr stekpanna. Fördela hälften av spenatbladen på ett fat. Stänk över balsamico och olivolja. Strö över finriven parmesan och hälften av solrosfröna. Lägg sedan ett till lager med spenat och gör om samma procedur med övriga ingredienser. Ät som en läcker sallad till middagen.

Förslag på andra recept med spenat i: Spenatssoppa, Spenat- och ogräspaj och Palak panir.

Theres Lundén


Fyll i din mailadress och få en mailnotis varje gång i publicerar en ny artikel.


Våra senaste inlägg

Våra kommande evenemang 24/25

Augusti

September

Oktober

November

December

Våren 2025 (uppdateras löpande)

  • 26/1 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 15 – 16/2 Skinnskatteberg (Färna Herrgård) – Odlingshelg (info webbshoppen inom snar framtid)
  • 23/2 Stockholm (Hälsans hus) – endagskurs (info i webbshoppen inom snar framtid)
  • 8/3 Jakobstad Finland, mer info framöver.

Mer info om evenemangen finns på varje arrangörs sida eller i inlägget:

Föreläsningar och Kurser 2024 – Trädgårdsturné med Johannes Wätterbäck


Kommentarer

Ett svar till ”Enkel och supergod spenatsallad”

  1. Gjorde denna sallad i helgen, då min odlingstunnel producerar mer spenat än vi hinner äta. Bästa sallad jag ätit på länge. Kommer göra den många gånger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *