En himmelskt god sallad och himmelskt enkel att göra. Barnen som rynkade på näsan åt spenat tidigare, brukar nu fråga efter denna enkla spenatsallad.
Det här är en sallad där man får höfta med ingredienserna. Det viktiga är att inte ta för mycket balsamico, eftersom det kan bli lite starkt.
Ingredienser:
- Färsk spenat i valfri mängd
- Parmesan, finriven
- Rostade solrosfrön
- Balsamico, gärna en söt variant
- Olivolja
Gör så här: Rosta någon näve solrosfrön i en torr stekpanna. Fördela hälften av spenatbladen på ett fat. Stänk över balsamico och olivolja. Strö över finriven parmesan och hälften av solrosfröna. Lägg sedan ett till lager med spenat och gör om samma procedur med övriga ingredienser. Ät som en läcker sallad till middagen.
Förslag på andra recept med spenat i: Spenatssoppa, Spenat- och ogräspaj och Palak panir.
Theres Lundén
Lämna ett svar