Din varukorg är för närvarande tom!
Tomatvän hos Bondjäntan

För några månader sedan fick jag ett mail från en bloggare jag känt väldigt länge och som inspirerat oss så mycket genom åren. Hon heter Johnna Gilljam och driver idag fyra olika bloggar under namnet Bondjäntan. Hon undrade om jag ville bli månadens tomatvän i oktober och jag svarade ja utan att blinka. Senare när jag satt med texten och hade stora problem med att avgränsa den så undrade jag vad jag egentligen givit mig in på. När Theres såg att jag skrivit sju A4sidor om tomater satt hon ner foten och frågade vad jag sysslar med:
-Ska du tortera stackars Johnna med dina tomatknep?
-Det kanske är lite för mycket, det kan jag hålla med om, svarade jag och så kortade jag ner det till bara 6 sidor och kände mig nöjd.
Genom att klicka på länken här nedan kommer ni till inlägget hos Bondjäntan. Välkomna in i min tomatvärld.
Johannes Wätterbäck
https://blogg.land.se/bondjantan/tomater/manadens-tomatvan-farbror-gron/
Våra senaste inlägg
- Fixa en köksträdgård till semesternFör många är den ultimata sommarkänslan att kunna njuta av egenodlade grönsaker. Men vad gör man om man inte kommit igång med odlingen än – är det för sent? Absolut inte! Här kommer… Läs mer: Fixa en köksträdgård till semestern
- Så får vi läckra och stora sallatsplantorVill du odla sallat som blir riktigt stor, frodig och smakrik? Det handlar inte bara om att så fröna – utan också om hur du planterar plantorna. Vi delar med oss av enkla… Läs mer: Så får vi läckra och stora sallatsplantor
- Spenatpaj med röd pesto-cremeDet här är en underbart god spenatpaj som hela vår familj älskar. Att servera den med pesto-creme och en god sallad gör pajen till en festmåltid man inte vill eller kan sluta att… Läs mer: Spenatpaj med röd pesto-creme
- Potatissallad med basilika och parmesanVi älskar potatissallad och tycker att potatissallad passar till så himla mycket. Det är svårt att välja vilken variant vi tycker är godast men potatissalladen med basilika, parmesan och balsamico eller egen vinäger… Läs mer: Potatissallad med basilika och parmesan
- Dags för serieodling – fyll på med fler frön!Nu är det dags för serieodling och att så framtidens skördar. När vi har sått, planterat om och planterat ut allt, då är det faktiskt dags att börja tänka framåt – och på… Läs mer: Dags för serieodling – fyll på med fler frön!
- Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!Nu är höstens och vinterns kurser öppna för bokning! Välkommen in i vår gröna, sköna värld – en värld där odling får vara fri från regler, krav och prestation. Här får du istället… Läs mer: Nu är höstens och vinterns odlingskurser öppna för bokning!
- Skörda spenat – så här gör viNu växer spenaten snabbt, och det är hög tid att börja skörda hos oss. Här berättar vi hur vi brukar skörda spenat – både vad vi lärt oss genom åren och våra bästa… Läs mer: Skörda spenat – så här gör vi
- Gödsla vid utplanteringen med pyralidfritt gödselDe senaste åren har det varit lite klurigt att hitta bra och giftfria gödsel i handeln. I ett samarbete med Tergent provar vi nu deras KRAV-märkta gödsel GrönTrädgård Allgödsel – ett gödsel som… Läs mer: Gödsla vid utplanteringen med pyralidfritt gödsel
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Tomatvän hos Bondjäntan”
Du kunde gott ha skickat 7 sidor – det blir aldrig för mycket 😉 Saknar info hur ni fixar fönstertomaterna – krukor, jord, gödning, ohyra, ljus etc. Dessutom undrar jag över min köpta Tiny Tim – de smakade bläää så jag kollade runt på nätet o läste bl a på Runåbergs om en heeelt annan tomat att efter att sorten blivit ”sönderodlad” av handelsträdgårdar har de nu hittat frö från den välsmakande ursprungssorten. Kan det vara samma som hänt med Tiny Tim för med ditt fantastiska sätt att beskriva smaker har jag svårt att tro att det är samma tomat. Mvh Ewa
Lämna ett svar