Vinbärskaka i långpanna

Denna kaka är ett återkommande inslag på våra kalas i vår släkt. Denna härligt sega skapelse är fantastiskt god. De syrliga bären gör att det söta balanseras en aning.

Ingredienser:
250 g smör
3 ägg
5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
200 g frusna bär, i detta fall vinbär
2 msk florsocker

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda ner socker och ett ägg i taget i kastrullen. Tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker och rör tills smeten är jämn och fin. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Strö över bären och sätt in i ugnen i ca 35-40 min. Låt kakan svalna och strö över florsocker innan servering.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − sju =

%d bloggare gillar detta: