Pesto

Basilikapesto

I vårt hem frodas basilikan och då passar det bra att göra egen pesto. Denna gång byttes pinjenötterna ut mot solroskärnor och parmesanen mot prästost. Om man vill få peston lite rinnigare så tillsätter man bara mer olivolja. Peston går att spara i kylskåpet ungefär en vecka.

Ingredienser

50 gram rostade solroskärnor
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
100 gram prästost
2 dl olivolja
salt

Gör så här: Mixa allt utom osten till en grynig smet. Tillsätt finriven prästost och rör om. Klart! Servera med nykok pasta eller som ingrediens i tex vår supergoda och nyttiga pestopaj.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW