Basilikapesto med solroskärnor

Hemma hos oss frodas basilikan och då passar det bra att göra egen pesto. Det här är en supergod och enkel pesto gjord på basilika, solrosfrön och parmesan. Peston går att spara i kylskåpet ungefär en vecka.

Ingredienser

50 gram rostade solroskärnor
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
100 gram parmesan eller anan lagrad ost
2 dl olivolja
salt

Gör så här: Mixa allt utom osten till en grynig smet. Tillsätt finriven ost och rör om. Klart! Servera med nykok pasta eller som ingrediens i tex vår supergoda och nyttiga pestopaj.

Andra läckra pestovarianter: Ärtpesto, Gör en ärtskottspesto av dina ärtskott, Dillpesto – ett härligt grönt tillbehör, Rödbetspesto med smak av timjan, Rucolapesto

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén


Missa inte våra nya inlägg! Fyll i din mailadress nedan så skickas en notis till din mail varje gång vi publicerar ett nytt inlägg.

MISSA INTE NÄR VI PUBLICERAR NYA INLÄGG!

Fyll i din mailadress så skickar vi en mailnotis när nya inlägg publicerats.


Kommentarer

Ett svar till ”Basilikapesto med solroskärnor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *