Din varukorg är för närvarande tom!
Palak panir
Den här rätten finns på de flesta Indiska resturanger i Sverige. Den kan variera ganska mycket i både smak och utseende oftast beroende på hur mycket spenat man använder och om man använder tomat i den. Jag gillar att göra den ganska röd, alltså tomatig.
Ingredienser:
200g hackad spenat fryst eller färsk
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk tomatpure
1 burk finkrossade tomater gärna polpa eller egengjorda
1-2 tsk riven färsk ingefära
Panirost gjord på 1.5 liter standardmjölk (kan bytas ut mot halloumi)
1/2 tsk svarta senapsfrön
1 krm hing
1/2 – 1 msk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk hel spiskummin
Chilli, färsk finhackad eller pulver efter person och smak.
Ghi eller rapsolja till stekningen
salt efter smak och tycke
Gör så här: Hetta upp ghi eller rapsolja i en kastrull och häll i de svarta senapsfröna och lägg på ett lock. När de börjar att poppa så häller du ner spiskummin och låter dem bubbla ett tag. Sedan häller du i, i denna ordning, hing, spenat, ingefära, pressad vitlök, gurkmeja, salt, chili, tomatpuré och de krossade tomaterna. Låt det puttra i 10 min. Skär därefter upp panirosten i ca 2 cm stora kuber och lägg dem i grytan och låt grytan småputtra i ytterligare 10 min. Smaka av med salt och ev lite socker. Servera grytan tillsammans med en klick yogurth, basmatiris och en sötstark chutney.
Våra senaste inlägg
- Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!Nu när rabarbern är som allra finast är det ett perfekt tillfälle att skörda och frysa in rabarber. Att ha färdigskuren rabarber i frysen är guld värt när suget efter en rabarberpaj, rabarberlemonad… Läs mer: Frysa in rabarber – enkelt, smart och gott!
- 32 grönsaker att sommarsåUnder sommaren passar vi på att sommarså många nya växter – sådana som vi hoppas kunna skörda under hösten och vintern. Ofta får dessa växter växa på platser där vi nyligen har skördat… Läs mer: 32 grönsaker att sommarså
- Jordgubbs- och rabarbersylt med vaniljTänk dig sommarens allra bästa smaker samlade i en burk – söta jordgubbar, syrlig rabarber och en touch av vanilj. Det här är sylten som doftar solvarma dagar och som smakar ljuvligt till… Läs mer: Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
- Försommarens sista föreläsning – JönköpingFörsommarens sista föreläsning med mig Johannes / Farbror Grön sker i Jönköping på Rosenlundsherrgård. Föreläsningen är gratis. 13.30 – 14.15 Farbror Grön, föredrag om odling. (Johannes Wätterbäck har sysslat med odling i över… Läs mer: Försommarens sista föreläsning – Jönköping
- Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bärVem vill inte ha ett jordgubbsland som dignar av solmogna bär? Här berättar vi hur du kan göra drömmen verklig. När jag (Theres) var liten hade vi ett jordgubbsland som gav bär varje… Läs mer: Så skapar du ett jordgubbsland fullt av bär
- Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?Varje dag är en pizzadag — även om det i Sverige finns två riktigt stora pizzahögtider: nyårsdagen och midsommardagen. Då flockas vi till våra lokala pizzerior, trötta, lätt bakfulla och med ett tydligt… Läs mer: Dags för pizza, men vilken pizzamänniska är du?
- Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör duVisste du att du med enkla medel kan få kryddväxter från matbutiken att ge en extra skörd – ibland till och med fler än så? Vi gör nästan alltid så här med köpta… Läs mer: Få mer skörd från butikens kryddväxter – så här gör du
- Så får du stora gräslöksplantorHar du en lite tanig gräslöksplanta som du vill ska växa till sig? Här berättar vi hur vi gör för att få riktigt stora gräslöksplantor. Gräslök är en perenn växt, vilket betyder att… Läs mer: Så får du stora gräslöksplantor
Våra kommande evenemang 2025
Januari
- 19 Alvesta Hotell Rådmannen – Odlingsdag
Februari
- 15-16 Skinnskatteberg Färna Herrgård – Odlingshelg
- 17 Villaägarna bergslagen – Webbföreläsning
- 23 Stockholm Hälsans hus – Odlingsdag.
Mars
- 4 Årjäng – föreläsning
- 8 Finland Korsholm – föreläsning
- 15 Hillared
- 19 Göteborg (Redbergsteatern) – föreläsning
- 27 – 30 Stockholm (Nordiska trädgårdar) Besök oss i vår monter och prata odling, vi har böcker och gröna frön med oss.
April
- 2 Borås
Maj
- 3 Västerås Björnögården – odlingsdag.
- 5/5-6/5 Rättvik (Stiftgården) – kurs
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Juni
- 28/6 Jönköping – föreläsning
Länkar till arrangörernas hemsidor uppdateras löpande. Listan kan även komma att fyllas på med fler evenemang.
Hoppas vi ses!
Kommentarer
Ett svar till ”Palak panir”
yamiii….
Lämna ett svar