Morot- och gurksallad

gurka och morot i sojavinägrett

Denna sallad brukar serveras som förrätt på vår favoritrestaurang när det gäller asiatisk mat. Salladen blev snabbt barnens favorit och vi frågade en gång om innehållet. Med tiden har vi skapat vår egen variant så vi kan njuta av den även hemma. Extra lyxig blir den såklart med hemodlade grönsaker och egengjord äppelcidervinäger.

Ingredienser
2 morötter
1/4 gurka
1 dl äppelcidervinäger
1/2 dl japansk soja
1/4-1/2 tsk torkad ingefära eller 1 tsk färskriven
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här: Strimla gurkan och morötterna så fint som möjligt. Häll över vinäger, soja, vitlök och ingefära. Blanda väl. Servera till någon risrätt eller nudelrätt.

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − elva =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW