Klassisk tacopaj med vegofärs

Tacopaj

När vi vuxna hade tröttnat på att äta tacos på vanligt vis provade vi pajversionen. Det blev succé och barnen har nu börjat önska tacopaj då och då. För att få middagen att bli lite mer vuxen i smaken brukar vi toppa med vår egna syrade chilisås,  fast bara på våra egna tallrikar förstås.

Ingredienser

Pajdeg

100 g smör
3,5 dl vetemjöl
3 msk vatten
1 tsk salt

Fyllning

300 gr vegofärs
3/4 påse med tacokryddmix
3-4 dl crème fraiche
1/2 dl tacosås
1 dl grovriven ost
örtsalt och peppar

Till serveringen

Gräddfil
Tacosås eller en egen syrad chilisås
En god sallad

Gör så här: Blanda ingredienserna till pajskalet och klä pajformen. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda sedan skalet i mitten av ugnen på 225 grader i ungefär 10 minuter. Fräs färsen och krydda med kryddmixen. Tillsätt vatten och låt koka ihop. Blanda crème fraiche, tacosås, örtsalt och peppar. Fyll det förgräddade pajskalet med färsen och bred ut crème fraiche-blandningen över färsen. Toppa med att strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter eller tills den fått fin färg. Servera pajen med sallad, gräddfil och tacosås.

Theres Lundén

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW