Broccolipaj med fetaost

Broccolipaj med feta Farbror Grön
Broccoli och fetaost är en supergod kombination, särskilt i en paj som denna. Detta recept blev snabbt är ett av våra mest lästa inlägg på vår blogg.

Ingredienser
Pajdeg:
3 dl vetmjöl
125 g smör
2 – 3 msk vatten
En eller två nypor salt

Fyllning:
1-1 ½ broccoli
Så  mycket du vill av fetaost
1 liten bit riven morot eller pumpabit
1 liten gul lök
3 ägg
3 dl mjölk
ost
Torkade örtkryddor gärna bruscettakryddan från ”lanka te och kryddor”
salt

Gör så här: Börja med att blanda alla ingredienser till pajskalet. Tryck ut pajdegen i en form, nagga med en gaffel och låt den vila i kylen i 30 min. Förgrädda i ugnen 225 grader i ca 10-15 minuter. Gör under tiden i ordning fyllningen. Hacka broccolin i mindre bitar, små buketter och små bitar av tjälken. Koka några minuter. Det är bra ifall den inte blir genomkokt, för då finns risken att den efter gräddningen blir tråkigt och överkokt. Fräs hackad lök och riven morot någon minut. Fördela lök, morot, broccoli och smulad/tärnad fetaost i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll i pajskalet. Strö över osten och grädda i mitten av ugnen tills osten har fått fin gyllenbrun färg och pajen inte vätskar sig. Njut med en sallad!

Johannes Wätterbäck & Theres Lundén

5 Comments

  1. Så jävla skönt att ha ett recept att gå efter, som någon prövat och gillar. Tack! Har inte smakat än, men doftar ljuvligt. Hade vitlök i med (ofc, för min del!).

  2. Jag hade inte så mycket broccoli hemma så jag gjorde en halv sats, men det blev rysligt mycket fyllning trots allt. Nu är den i ugnen och jag får se hur den blir. Till nästa gång ska jag nog prova göra precis enligt receptet.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
Farbror Grön

FREE
VIEW